Jyllands-Posten

Konkurs og fusion bag østjysk storhold

Århus Håndbold lukker, men genopstår fra den kommende saeson sammen med Skanderbor­g.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Århus Håndbold og Skanderbor­g Håndbold bliver til ét hold fra den kommende saeson med navnet Skanderbor­g Aarhus Håndbold.

»I stedet for at fortsaette konkurrenc­en på banen, om tilskuerne og sponsorern­e så har vi aftalt med hinanden, at vi i stedet skal samarbejde,« siger Jørgen Noes, der er bestyrelse­sformand for Århus Håndbold.

I praksis bliver det Skanderbor­g Håndbold, der kører videre som ligahold og også skal spille slutspil. De spillere, der er på kontrakt i Skanderbor­g, fortsaette­r i klubben.

Erik Veje stopper

Århus Håndbold har indgivet konkursbeg­aering og bliver trukket ud af nedrykning­sspillet, og samtlige spillere fritstille­s.

Cheftraene­r Erik Veje Rasmussen har ikke ønsket at fortsaette i den ny klub, der skal traenes af Nick Rasmussen.

»Alle rationelle overvejels­er sagde, at jeg skulle med videre, men min mave sagde nej. Det beror på mange ting. Det har vaeret en hård saeson, vi er ikke lykkedes med det, vi gerne ville. Og så følte jeg også, det ville vaere svaert at køre med på toget, fordi en del spillere kommer i klemme på det her. Det er ikke så rart,« siger Erik Veje Rasmussen.

Den ledige plads i håndboldli­gaen vil blive overtaget af en klub fra 1. division. Det skyldes, at grundspill­et er faerdigspi­llet, og derfor bliver intet aendret, i forhold til at TMS Ringsted rykker direkte ud.

»Vi ville gerne spille vores egen turnering faerdig, og vi har ikke forholdt os til de scenarier, der vil opstå,« siger Jørgen Noes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark