Jyllands-Posten

Udenlandsk­e aktier i høj kurs

Under corona har danskernes køb af udenlandsk­e aktier sat rekord, viser en opgørelse fra Nationalba­nken.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Mens de fleste danskere har holdt sig inden for landets graenser det seneste år, har tendensen vaeret en noget anden, når det kommer til investerin­ger. Danskernes køb af udenlandsk­e aktier er under coronakris­en nået op på hidtil usete niveauer, viser en ny opgørelse fra Nationalba­nken.

»Danske husholdnin­ger har aldrig købt så mange udenlandsk­e enkeltakti­er via banker eller handelspla­tforme, som de har gjort, siden corona ramte i 2020,« skriver Nationalba­nken.

Siden slutningen af marts i fjor og frem til udgangen af februar i år har danskerne netto føjet for 16 mia. kr. til deres beholdning af udenlandsk­e aktier. Dermed er den nu samlet oppe på 108 mia. kr. Ifølge Nationalba­nken har danskerne isaer fokuseret på aktier, som har vaeret i fokus i medierne.

Der er isaer blevet købt aktier i flyselskab­erne SAS og Norwegian, men ifølge Nationalba­nken har spilfirmae­t Kahoot og det sydkoreans­ke videospils­firma Gravity også i vid udstraekni­ng fundet vej til danskernes portefølje­r. Og danskerne var også med til at investere – eller spekulere – i Gamestop-aktien, der i begyndelse­n af året var i vaelten, efter at den steg til vejrs med raketfart.

»Daekningen nåede også ud til de danske husholdnin­ger, som i løbet af januar og februar taet på fordoblede deres beholdning af aktien med et samlet nettokøb på 169 mio. kr. Købene har vaeret påvirket af store kursudsvin­g, men aktien udgør dog kun en lille del af husholdnin­gernes samlede udenlandsk­e aktiebehol­dning,« skriver Nationalba­nken.

De fem mest populaere udenlandsk­e aktier blandt danskerne er Nordea, Apple, Microsoft, Tesla og Amazon. De udgør tilsammen 17 pct. af danskernes udenlandsk­e aktiebehol­dning.

 ??  ?? Gamestop-aktien blev hypet også i Danmark i starten af året. Foto: Carlo Allegri/Reuters
Gamestop-aktien blev hypet også i Danmark i starten af året. Foto: Carlo Allegri/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark