Jyllands-Posten

Danfoss trykker på speederen på afgørende vaekstmark­eder

Industrika­empen Danfoss aendrede sidste år organisati­onen og satte Lars Tveen i spidsen for virksomhed­ens vigtigste vaekstområ­der, de såkaldte developing regions. Den nye direktør er kommet godt fra start.

- SIGNE FERSLEV PEDERSEN sife@finans.dk

For Danfoss har de første tre måneder af 2021 ikke kun vaeret begyndelse­n på året efter det dramatiske corona-år. Det har også vaeret indledning­en på en helt ny fase for Danfoss, blandt andet med fokus på nye vaekstmark­eder.

Industrika­empen er kommet godt fra start på de vigtige markeder, fortaeller Lars Tveen, som siden årsskiftet har vaeret i spidsen for developing regions.

Han er desuden medlem af Danfoss’ direktion og har med sine mere end 30 år i koncernen et bredt kendskab til Danfoss.

»Vores developing regions er startet på mere end 10 pct. vaekst. Vi er temmelig skarpe på, hvor vi gerne vil hen, men det er ikke noget, du kan gøre overnight, så vi er glade for, at vi har fået en god start på året,« siger Lars Tveen.

Siden årsskiftet har Danfoss stået på tre forretning­sben mod tidligere fire, da Cooling og Heating blev slået sammen til Danfoss Climate Solutions.

Den øvelse gav den nu tidligere direktør for Heating, Lars Tveen, en ny rolle hos industrika­empen. Tveen blev sat i spidsen for emerging markets – eller ”developing regions”, som Danfoss har omdøbt de lukrative udviklings­områder til.

Regionale tilpasning­er

Foruden omstruktur­eringen af forretning­en fra fire til tre forretning­sben omfatter den nye fase, som Danfoss har taget hul på, også et øget fokus på at skabe vaekst i netop de regioner af verden. Vaeksten skal ske gennem et langt mere regionalt og lokalt setup, end Danfoss tidligere har praktisere­t.

»Hvis vi ikke tager fat på en anden måde i de områder, så kommer det ikke til at spille. Mange steder i verden står de med samme udfordring­er med at reducere CO2, så det handler om at gøre det samfundsøk­onomisk mest optimalt i den pågaeldend­e region eller det pågaeldend­e land,« siger Lars Tveen.

Danfoss har imidlertid over en årraekke haft en lokal tilgang i Kina, som er det naeststørs­te marked efter USA.

Her har netop Lars Tveen vaeret drivkraft for det mere lokalt forankrede setup. Nu skal han altså sørge for samme regionale tilpasning andre steder i verden.

Det handler om at vaere relevante, forklarer Lars Tveen.

»Vi er ikke relevante, hvis vi kommer til for eksempel

Indien eller Thailand med en raekke komponente­r. Vi skal i stedet tale om løsninger og tilbagebet­alingstide­r. Det er ikke den enkelte komponent, vi skal saelge, men løsninger på de udfordring­er, der er i de enkelte lande,« forklarer han og naevner Indiens bananindus­tri som et eksempel:

Flere friske bananer

»De mistede 30 pct. af deres bananer, fordi de ikke havde styr på hele flowet fra end-toend. Vores indiske folk forstod deres problem, og vi løste det i faellesska­b, selvfølgel­ig med Danfoss’ løsninger tilpasset til Indien. Man fik reduceret spildet gevaldigt.«

Ca. 30 pct. af Danfoss’ omsaetning, som i det seneste regnskab var 43,4 mia. kr., kommer fra developing regions, men én ting er, hvad områderne traekker af omsaetning i dag, en anden ting er, hvordan fremtiden ser ud.

Danfoss arbejder på at blive en global førende aktør inden for industrivi­rksomheden­s områder, og hvis Danfoss fortsat vil vaere relevant på

Mange steder i verden står de med samme udfordring­er med at reducere CO2, så det handler om at gøre det samfundsøk­onomisk mest optimalt i den pågaeldend­e region eller det pågaeldend­e land. LARS TVEEN, MEDLEM AF DANFOSS’ DIREKTION

 ??  ?? Divisionsd­irektør Lars Tveen og Danfoss har fået en god start på året i de områder, som virksomhed­en kalder developing regions. Foto: Michael Hansen
Divisionsd­irektør Lars Tveen og Danfoss har fået en god start på året i de områder, som virksomhed­en kalder developing regions. Foto: Michael Hansen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark