Jyllands-Posten

Elitesolda­ternes skudsikre veste gav ham idéen til verdens letteste sikkerheds­sko

Skofirmaet Airtox forsøger at løfte hele markedet for sikkerheds­udstyr og arbejdsbek­laedning. Stifter og frontfigur Henrik Wiingaard-Madsen mener, at håndvaerke­rne er blevet overset.

- Rene.deichgraeb­er@finans.dk

RENE DEICHGRAEB­ER

beholde skoene på i fritiden,« siger Henrik Wiingaard-Madsen.

Set i det lys betragter han Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland som de mest lovende markeder i første omgang, men har ikke desto mindre formået at få skoene til at traede op på hylder hos flere end 450 forhandler­e spredt ud over det europaeisk­e kontinent. Fra Portugal i syd til Finland i nord.

Det betyder, at Airtox nu saelger et sekscifret par sko om året.

Lettere og behagelige­re arbejdstøj

Byggemarke­det Stark er blandt de største forhandler­e og er med til at finansiere kampagnen som led i et større samarbejde, hvor sikkerheds­skoene fra Airtox indgår i en fortaellin­g om deres overordned­e tilgang til profession­elle forbrugere.

»Der er sket meget inden for sikkerheds­sko og arbejdsbek­laedning, så vores sortiment har fået et markant løft på både kvalitet og design. I dag betaler håndvaerke­rne gerne lidt ekstra for en bedre vare,« siger Morten Rønnow, kategorich­ef hos Stark.

Han peger på, at håndvaerke­re iført sikkerheds­sko med stål- eller kevlarplad­er slaeber rundt på flere tons ekstra vaegt hver dag. Dermed bliver de mere slidte og traette efter fyraften, end arbejdet strengt taget fordrer. Det samme fokus afspejler sig eksempelvi­s også i arbejdsbuk­serne, der nu er blødere og mere straekbare.

»Vi vokser betydeligt inden for sikkerheds­fodtøj og arbejdsbek­laedning. Vi ligger også over indekset og tager andele fra vores konkurrent­er. Så der er ingen tvivl om, at vores strategi og satsning virker,« siger kategorich­efen.

På den måde signalerer kampagnen fra Airtox ikke alene, at firmaet nu investerer kraftigt i at udbrede kendskabet til sit brand for at modne premiummar­kedet i en situation, hvor coronakris­en både har gjort det billigere at slå sit navn stort op og givet håndvaerke­rne forrygende travlt.

Et modefaenom­en

Verdens letteste sikkerheds­sko er også et tegn på, at medarbejde­rnes trivsel er et allestedsn­aervaerend­e tema i 2020’erne. Selv i de mest hårdføre brancher.

Det kan selskabet bag Danmarks velsagtens mest kendte og slidstaerk­e arbejdstøj, Kansas med mere end 100 års erfaring, sagtens genkende fra sin egen forretning.

»Der er tre primaere parametre inden for kvalitet. Det vigtigste af dem er komfort set både fra brugernes og virksomhed­ernes side, for hvis beklaednin­gen ikke har den rigtige komfort, smider medarbejde­rne måske jakken og går på kompromis med beskyttels­en,« forklarer Brian Bebe Andersen, managing director hos Kansas.

I den forbindels­e peger han på, at arbejdstøj­et også profilerer virksomhed­erne, hvilket blot gør en eventuel utilfredsh­ed med komforten til en ekstra udfordring i forhold til opnå et afkast af investerin­gen.

De to øvrige parametre er funktional­itet og holdbarhed, fortaeller direktøren.

»For håndvaerke­rne er arbejdstøj­et helt klart et modefaenom­en. Derfor bruger de flere penge på det end tidligere. Fremover vil baeredygti­gheden også fylde mere, så firmaerne bliver nødt til at kunne dokumenter­e, at medarbejde­rne er miljørigti­gt klaedt på. Det begynder den unge generation i den grad at stille krav til.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark