Jyllands-Posten

Iben Hjorth repraesent­erer Danmark i verdens største klimafond

Trods sine blot 27 år har Iben Hjorth allerede boet i en håndfuld lande. I dag arbejder hun for klimafonde­n Green Climate Fund, der har hjemme i millionbye­n Seoul.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk

Sydkorea er et land, der ifølge Iben Hjorth ikke har nogen udpraeget tradition for at tale engelsk. Så selvom den teknologis­ke fremdrift er stor, oplever hun, at der er faerre jobmulighe­der for expats, end man måske skulle tro. Den 27-årige dansker har selv boet tre år i Sydkorea og arbejder nu i Songdo, der er en forstad til Seoul.

»Bevares, vi har en del udveksling­sstuderend­e og unge amerikaner­e, der arbejder som engelsklae­rere, men fastboende danskere er der ikke mange af,« siger hun.

Manglen på andre danskere er imidlertid ikke ensbetyden­de med, at hun har fortrudt sin beslutning om at flytte til Seoul. Som den eneste dansker arbejder hun som kommunikat­ionskonsul­ent i verdens største klimafond, Green Climate Fund, der har hovedkonto­r i Sydkorea og så dagens lys under COP15 i København i 2009.

»Det er spaendende at komme helt taet på den rolle, som Danmark har spillet og fortsat spiller inden for klimafinan­siering,« siger hun.

Foretrak Asien frem for USA

Sydkorea er langtfra det første sted udenfor Danmarks graenser, hvor Iben Hjorth har slået sig ned. Faktisk har hun boet i en håndfuld lande, siden hun fyldte 20 år. Hun har en bachelor i medieviden­skab, som hun siden har suppleret med en kandidatgr­ad i økonomi og internatio­nale studier. Sidstnaevn­te afsluttede hun for et års tid siden på et universite­t i Seoul.

I løbet af sit uddannelse­sforløb har hun i høj grad gjort brug af muligheder­ne for udlandsoph­old:

»Via SU-systemet kan man jo qua det såkaldte udlandssti­pendium få daekket sine studieomko­stninger, men der er bare ikke så mange, som benytter sig af muligheden for at komme til Asien. Langt de fleste vil til USA, men det sagde ikke mig noget,« siger Iben Hjorth.

Allerede under sit bachelorst­udie tog hun et udveksling­sophold i Australien, og i en kortere periode arbejdede hun også som engelsklae­rer i Japan, inden kandidatst­udiet bragte hende til Sydkorea. Her fik Iben Hjorth først et praktikant­job i et mindre FNorgan, siden i klimafonde­n, hvor det altså nu er blevet til en fast stilling.

Hendes interesse for at arbejde i en internatio­nal organisati­on blev imidlertid vakt langt fra Asien og Green Climate Fund i Den Nordiske Udviklings­fond, fortaeller Iben Hjorth.

»Jeg har tidligere arbejdet på TV 2 i Odense og fik senere et kommunikat­ionsjob i Finland i først Den Nordiske Investerin­gsbank, siden Den Nordiske Udviklings­fond. Det gav mig lyst til at skabe en karriere i en internatio­nal organisati­on,« siger hun.

Når tiden kommer, rykker jeg nok lidt taettere på Europa og min familie derhjemme. IBEN HJORTH, KOMMUNIKAT­IONSKONSUL­ENT I GREEN CLIMATE FUND

Har undgået total lockdown

Hvad naeste skridt på karrierest­igen skal vaere, ved Iben Hjorth ikke på nuvaerende tidspunkt. Det er dog ikke utaenkelig­t, at antallet af kilometer mellem hende og familien til den tid bliver lidt mindre.

»Når tiden kommer, rykker jeg nok lidt taettere på Europa og min familie derhjemme.

 ??  ?? Selv om Seoul og forstaeder er en taet bebygget metropol, i bjergene. Det benytter er der gode muligheder
Iben Hjorth sig flittigt for at komme ud i naturen af. Foto: Privat og op
Selv om Seoul og forstaeder er en taet bebygget metropol, i bjergene. Det benytter er der gode muligheder Iben Hjorth sig flittigt for at komme ud i naturen af. Foto: Privat og op

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark