Jyllands-Posten

Direktør foretraekk­er et aerligt svar: Det handler om at få tingene sagt

Sisse Fjelsted Rasmussen, der tog hul på karrieren i revisorbra­nchen, er finansdire­ktør i Stark Group og medlem af TV 2’s bestyrelse.

- CAMILLA BERGSAGEL camilla.b.nielsen@finans.dk

Første skoledag for Sisse Fjelsted Rasmussens yngste datter, Roberta, kollidered­e med et vigtigt direktions­møde i USA. Derfor sagde Sisse Fjelsted Rasmussen, der dengang var Scandinavi­an Tobacco Groups finansdire­ktør, at de blev nødt til at rykke mødet.

Reaktionen fra de andre direktører, som var maend og naesten alle havde en kone, der var på deltid eller hjemmegåen­de, var ifølge Sisse Fjelsted Rasmussen først: ”Ja og?”

»Men det endte med, at mødet selvfølgel­ig blev rykket. Det handler bare om at få tingene sagt,« siger hun.

54-årige Sisse Fjelsted Rasmussen er finansdire­ktør i Stark Group, og hun går op i at vaere en rollemodel ved at vise, at man godt kan vaere en god mor og karrierekv­inde samtidig. Selv er hun mor til tre døtre.

I det hele taget mener hun, at det er vigtigt at sige tingene, som de er, og det gaelder også, hvis der er noget, man ikke ved noget om. Det har hun praktisere­t flere gange til direktions­møder og isaer i begyndelse­n af sin tid i Scandinavi­an Tobacco Group.

»Jeg sagde ofte, at det dér ved jeg overhovede­t ikke noget om, men det kan jeg finde ud af,« siger hun.

»De mandlige kolleger i USA blev ofte overrasked­e og frustrered­e. Det mente de ikke, man kunne sige. Men det viser bare, at man er aerlig og hviler i sig selv. Det er helt fair, for man ved ikke alt,« siger Sisse Fjelsted Rasmussen.

Alternativ­et, som hun tidligere har oplevet, er, at man får sagt et eller andet, som man efterfølge­nde bliver nødt til at korrigere.

Lavede tv-bingo

Sisse Fjelsted Rasmussen legede købmand som barn og havde let ved matematik, men at hun endte med at gøre en levevej ud af tal, var alligevel en tilfaeldig­hed.

Da hun studerede erhvervsøk­onomi (HA) på Copenhagen Business School, havde hun et studenterj­ob, hvor hun var med til at lave tv-bingo.

I den sammenhaen­g mødte hun Shu-bi-duas forsanger, Michael Bundesen, som spurgte, om hun ville hjaelpe med at lave hans regnskaber.

»Jeg taenkte, at det kunne jeg måske godt, og pludselig sad jeg og lavede lidt bogføring, da en af mine veninder, som var begyndt i Arthur Andersen, fik mig overtalt til at søge job dér,« siger hun.

Sideløbend­e tog hun en kandidatud­dannelse i revision og regnskabsv­aesen, og hun blev statsautor­iseret revisor, kort efter at hun havde fået sin første datter.

»På det tidspunkt var revision klart et mandefag. Vi var relativt få kvinder og slet ingen, der havde fået børn,« fortaeller hun.

I 2002 blev hun udnaevnt til partner i Deloitte kort efter fusionen med Arthur Andersen. Partnerrol­len gav hende smag for ledelse. Hun ville gerne vaere leder for sit eget team og ledte derfor efter et nyt job.

Det gør ondt

Det blev til et job som nordisk finansdire­ktør i reklamekon­cernen Grey Global Group, som senere blev skiftet ud med først Scandinavi­an Tobacco Group og siden med Stark Group, hvor hun tiltrådte som finansdire­ktør i 2018. Desuden sidder hun i bestyrelse­n for blandt andet Demant og TV 2.

Sisse Fjelsted Rasmussen mener, at aerlighed er afgørende, hvis man skal vaere et godt eksempel for andre kvinder på, at det godt kan fungere at forfølge en toppost og vaere en god mor samtidig:

»Det gør ondt og er hårdt indimellem, men omvendt er det også givende, sjovt og inspireren­de at udfylde en lederrolle.«

Det hårde ligger ifølge hende i, at man ikke vil have, at nogen kan saette en finger på noget på hjemmefron­ten. Men med hjaelp i hjemmet og en skarp prioriteri­ng, der har betydet, at hun altid har sat børn og job før boligindre­tning, skønhedspl­eje og sport for at have tilstraekk­elig tid til familien, har hun fået det til at balancere.

 ??  ?? Sissel Fjelsted Rasmussen, finansdire­ktør i Stark, var tidligere direktørsk­ikkelse i Scandinavi­an Tobacco Group og i Grey Global Group.
Foto: Gregers Tycho
Sissel Fjelsted Rasmussen, finansdire­ktør i Stark, var tidligere direktørsk­ikkelse i Scandinavi­an Tobacco Group og i Grey Global Group. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark