Jyllands-Posten

Tirsdag blev kampen mod de ustyrlige lokker indledt

Landet over fik frisørerne travlt, da hårtyngede danskere stod i kø for at få styr på de forvoksede manker.

- MARIE RAVN Tekst og fotos marie.ravn@jp.dk

Der er ingen tvivl om, at det er en glaedens dag i Salon Blues i Galten. En rød løber ligger foldet ud, og små flag står og blafrer i vinden. Igennem vinduet er det tydeligt at se, at både pulsen og humøret er højt. Der er gang i trimmere, saksene danser, og hårtotter daler ned fra stolene og lander på det mørkegrå linoleumsg­ulv.

Der er en summen fra kunder, der taler om alt fra julegaveby­tterier til de nyankomne kuldestrøg, der lige nu raser ind over det danske land. Det er ingen hemmelighe­d, at mange af dagens bookinger er stamkunder, og at de har savnet en snak med deres frisør.

Telefonen ringer jaevnligt. Der er kunder, som må aflyse, fordi de ikke havde forstået, at de skulle fremvise en negativ coronatest ved indgangen, og kunder, hvis test er udløbet. Der er også folk, der ringer for at booke en tid, og der er generelt en speciel stemning i salonen. En stemning af nervøsitet, spaending og lettelse over endelig at vaere i gang igen.

»Det er godt at vaere i gang igen, men det er også voldsomt. Der er så mange ting, der skal holdes styr på. Vi har ikke vaeret i gang i fire måneder, og det betyder, at vi er ude af form, så vi skal lige finde tempoet igen,« siger Bolette Viberg, der er indehaver af Salon Blues.

Vi har ikke vaeret i gang i fire måneder, og det betyder, at vi er ude af form, så vi skal lige finde tempoet igen. BOLETTE VIBERG, FRISØR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark