Jyllands-Posten

»Penge i lommen giver faerre bekymringe­r og flere muligheder«

Anders Geert Jensen blev millionaer, da han som en af stifterne var med til at saelge Designit. Nu investerer han i startup-virksomhed­er og dyrker braetsport.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Investor og ivaerksaet­ter Anders Geert Jensen har i 27 år vaeret gift med Birgitte Geert Jensen, som er lektor på Arkitektsk­olen Aarhus. De har tre børn i alderen 23 til 25 år, som er flyttet hjemmefra. Og dog. Under coronapand­emien har de boet en stor del af tiden i villaen, der ligger i Aarhus-bydelen Risskov og har vaeret Anders Geert Jensens hjem i godt 20 år.

Familien og huset er klippen i hans liv. Eller måske er ø et bedre billede på det faste grundlag i tilvaerels­en for den tidligere sejlsports­mand, der repraesent­erede Danmark i starbåd til OL i Seoul i Sydkorea i 1988.

På vej til 60 år holder Anders Geert Jensen stadig øje med vejrforhol­dene, og hvis vindretnin­gen og sekundmete­rne i Aarhus Bugt er perfekte, tager han af sted med ligesinded­e. For tiden er det wing foil, som fanger ham. Som wingfoiler holder han et sejl, mens han på et surfbraet med foil under svaever hen over bølgerne.

»Det er rigtig sjovt, og der er masser af muligheder for at laere mere og blive bedre,« konstatere­r Anders Geert Jensen, der skyder en topfart på wing foil på cirka 20 knob.

Mantraet om at laere mere gaelder også for ham som ivaerksaet­ter. Han vil prøve nye ting af og udfordre sig selv som det konkurrenc­emenneske, han har vaeret, siden han voksede op uden for Faaborg på Sydfyn. Mens hans mor passede ham og to storesøstr­e, var faderen direktør og roer på elitenivea­u.

Selskab forandrede sig

»Jeg arvede min fars konkurrenc­egen,« siger Anders Geert Jensen, der blev student med karakterer, som afslørede, at han i stor udstraekni­ng havde prioritere­t sejlsport højere end lektier.

Derfor skulle han tage en uddannelse som byggetekni­ker, før han kunne forfølge sin drøm om at blive designer på Arkitektsk­olen Aarhus. Det blev han i 1990, og sammen med to medstudere­nde etablerede han selskabet Designit.

»Selskabet forandrede sig, i takt med at kundernes behov aendrede sig, og vores arbejde kom efterhånde­n til at handle mest om user interface-design, strategisk design og business innovation,« fortaeller han.

»Saerligt vores arbejde for Novo Nordisk både udviklede og pressede os, blandt andet fordi vi skulle konkurrere om opgaverne med udenlandsk­e designbure­auer.«

Med tiden voksede Designit til over 360 ansatte, fordelt på kontorer i 13 lande, og i 2015 blev selskabet opkøbt af indiske Wipro Digital. Prisen blev offentligg­jort, og de tre stiftere kunne i danske medier laese, at de samlet set var blevet 425 mio. kr. rigere.

»Den slags tal skal tages med mere end et gran salt,« siger Anders Geert Jensen.

Han vil ikke citeres for, hvad han er god for, men i hans holdingsel­skab er egenkapita­len i seneste regnskab opgjort til godt 78 mio. kr.

»Penge i lommen giver faerre bekymringe­r og flere muligheder, og så står man med et ansvar for at bruge pengene rigtigt, og det gør man ved at lade dem komme andre end sig selv til gode.«

Har en digital dimension

Han er i forskellig­e roller involveret i et dusin startupvir­ksomheder, der med hans ord »alle har en digital dimension og kredser om ydelser, der er med til at gøre livet og verden bedre«.

Han ser sig selv som en investor, der går efter et afkast på laengere sigt, mens han som leder er optaget af at ansaette personer, der kommer med anderledes kompetence­r og kan arbejde sammen med andre ud fra faelles ambitioner og vaerdier.

Med et rart ansigtsudt­ryk og en blød stemmeføri­ng kunne man godt få det indtryk, at Anders Geert Jensen altid er venlighede­n selv i direktørog bestyrelse­slokalet.

»Men desvaerre har jeg flere facetter som leder og ejer og er en kraevende arbejdsgiv­er,« siger han.

 ??  ?? Når Anders Geert Jensen lader andre få ansvar, forventer han, at de lever op til ansvaret ved at komme med løsninger, der viser, at de kan og vil noget. Foto: Søren Vendelbo
Når Anders Geert Jensen lader andre få ansvar, forventer han, at de lever op til ansvaret ved at komme med løsninger, der viser, at de kan og vil noget. Foto: Søren Vendelbo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark