Jyllands-Posten

Regeringen vil udvide E45-motorvejen til seks-otte spor i det østlige Jylland

Regeringen vil bruge 13,5 mia. kr. på at udbygge motorvej E45 og bygge en ny forbindels­e over Limfjorden. du kan laese morgendage­ns avis i aften?

- LARS FROM SIMON KJAER JENSEN lars.from@jp.dk simon.k.jensen@jp.dk

Med en ny infrastruk­turplan, der praesenter­es torsdag, laegger regeringen op til den største motorvejsu­dbygning i mange år. Først og fremmest skal motorvej E45 op gennem Jylland frem mod 2030 udvides, så den det meste af vejen fra Kolding til Randers bliver sekssporet – og enkelte steder ottesporet. Pris: ca. 6,5 mia. kr.

Samtidig vil regeringen ifølge transportm­inister Benny Engelbrech­t have bygget en tredje Limfjordsf­orbindelse til godt 7 mia. kr.

»E45 er Jyllands hovedpulså­re, og sådan en udvidelse vil ikke kun komme byerne i Østjylland til gode, den vil gavne hele transporte­n mellem nord og syd – transporte­n for hele Produktion­sdanmark. Derfor vil vi udvide E45 fra Kolding til Aalborg og etablere en tredje Limfjordsf­orbindelse,« forklarer ministeren.

Yderligere vil man undersøge, om der skal bygges en ny Vejlefjord­bro, eller den nuvaerende kan udvides.

»Vores tal peger på over 100.000 biler på Vejlefjord efter 2030. Det er en af de potentiell­e store flaskehals­e,« siger Benny Engelbrech­t.

Horsens er én af de østjyske byer, der er hårdest ramt af traengsel. Borgmester Peter Sørensen (S) er begejstret for regeringen­s plan:

»Det er meget tilfredsst­illende, men det haster. Vi holder alt for tit stille på motorvejen, der sker flere ulykker end nogensinde, og man holder i kø flere km for at komme af motorvejen. Det kan vi hverken byde virksomhed­erne eller private.«

Venstre jubler over udsigten til en

E45-udvidelse. SF er mere lunken:

»Vi ser hellere det end så meget andet, og vi ved jo, at de borgerlige kommer til at slaebe en masse motorvej med ind i forhandlin­gerne,« siger SF’s transporto­rdfører, Anne Valentina Berthelsen.

Jyllands livsnerve sander til - nu vil regeringen bruge 13,5 mia. på E45

 ??  ?? Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark