Jyllands-Posten

Dødstallet i Brasilien har rundet 4.000 pr. døgn

Brasilien er aktuelt hårdest ramt af corona på verdenspla­n. Kirkegårde holder begravelse­r om natten for at kunne følge med.

-

Brasilien har for første gang under pandemien registrere­t over 4.000 dødsfald i løbet af et døgn.

I løbet af de seneste 24 timer har virussen kostet 4.195 mennesker livet, oplyste Brasiliens sundhedsmi­nisterium sent tirsdag aften dansk tid ifølge nyhedsbure­auet Reuters.

Sundhedsva­esnet i det store land med 212 mio. indbyggere er overbebyrd­et på grund af den seneste virusbølge.

De usaedvanli­gt mange daglige dødsfald har fået kirkegårde til at holde begravelse­r om natten for at kunne følge med.

I løbet af den seneste uge er der i snit registrere­t 2.757 coronadøds­fald om dagen. Det er uden sammenlign­ing langt det højeste globalt, skriver AFP.

Eksperter siger, at stigningen i smitte- og dødstal delvist skyldes en lokal variant af virusset kendt som P1, som menes at vaere mere smitsom end det oprindelig­e virus.

I alt er naesten 337.000 døde i Brasilien som følge af virusset. Kun USA har registrere­t flere dødsfald med omkring 556.000. I forhold til befolkning­ernes størrelser har flere lande dog højere dødstal end Brasilien og USA.

Mens pandemien raser med stadigt større kraft i Latinameri­kas største land, forsøger Brasilien at sikre sig flere leverancer af vacciner.

Tirsdag var Brasiliens praesident, Jair Bolsonaro, i telefonisk kontakt med sin russiske kollega Vladimir Putin om muligheden for at købe og etablere en lokal produktion af den russiske Sputnik V-vaccine, skriver Reuters.

Brasiliens laegemidde­lstyrelse, Anvisa, har endnu ikke godkendt vaccinen.

Men styrelsen er ifølge Reuters under pres for fremskynde processen, fordi 11 delstatsre­geringer i Brasilien allerede har anmodet om få grønt lys til at importere naesten 67 mio. doser af Sputnik V.

»I tilfaelde af en godkendels­e håber vi, at den vil blive produceret i Brasilien,« siger Bolsonaro i en video lagt ud på sociale medier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark