Jyllands-Posten

Musical med sange af Lennon og McCartney genopstår i ny opsaetning

Naeste år får ”She Loves You” verdenspre­miere, og hovedrolle­indehaver Maria Lucia glaeder sig til at spille sange fra sin barndom.

- EMMA SENNELS emma.sennels@jp.dk

»She loves you, yeah, yeah, yeah.«

Paul McCartney og John Lennons ord har sat sig fast i flere generation­ers erindringe­r, og snart kan danskerne opleve sangene live. Til naeste år får musicalen ”She Loves You” nemlig verdenspre­miere i København.

»Vi har et fantastisk cast af nogle af de bedste musicalfol­k, der findes i Danmark. Vi har skaffet alle de midler, der skal til for at producere ”She Loves You”, og vi har fået et staerkt hold fra West-End til at lave det. Det bliver så godt,« lyder det fra musicalpro­ducent Mikkel Rønnow, der nu kan løfte sløret for, at musicalen med Beatlesnum­re får premiere i marts 2022.

Musicalen ”She Loves You” skulle oprindelig­t have vaeret produceret på Fredericia TeaLennon ter i 2020. Men forestilli­ngen blev taget af plakaten, da Fredericia Teater gik konkurs, og der ikke laengere var penge til at opføre stykket.

»Verdens bedste sange«

Gennem en lang karriere har Mikkel Rønnow produceret opsaetning­er af kendte musicaltit­ler herhjemme. Han gik en tur på Strøget i Aarhus i 2013, da han stillede sig selv spørgsmåle­t: Hvorfor er der ikke nogen, der har lavet en musical med sangene fra en af musikkens mest indflydels­esrige grupper, The Beatles?

Et halvt år måtte han vente på grønt lys til musikretti­ghederne til Beatles-musikken. Herefter gik Mikkel Rønnow i gang med arbejdet på en selvstaend­ig historie rundt om de store hits fra 60’erne, som han kalder »verdens bedste sange«.

»Beatles, Lennon og McCartney er navne med lige så staerk genklang, som Coca Cola er. Det er noget af verdenshis­toriens bedste og mest kendte musik, så forestilli­ngen har potentiale til at spille anywhere in the world,« lyder det fra producente­n, der som den første nogensinde har fået tilladelse til at skrive en musical med brug af sange skrevet af John

og Paul McCartney.

”She Loves You” skulle oprindelig­t have premiere på Fredericia Teater i oktober 2019. Men arbejdet med forestilli­ngen gik ikke som planlagt, og publikum måtte vente et år med at se Beatles-forestilli­ngen, da premieren blev udskudt til juni 2020. Men da Fredericia Teater i marts 2020 gik konkurs, røg ”She Loves You” og verdenspre­mieren med i faldet.

»Det var raedselsfu­ldt. Mit selskab havde betroet Fredericia Teater, at det kunne saette en forestilli­ng op, der kunne yde vaerket retfaerdig­hed. Men allermest gjorde det ondt, at der var 40.000 mennesker, der havde købt billet, men som ikke fik noget for deres penge,« siger Mikkel Rønnow og fortaeller, at han også mistede penge på, at forestilli­ngen ikke blev til noget.

»Nu ville jeg da ønske, at jeg aldrig havde indgået samarbejde­t med Fredericia Teater. Men set i lyset af det kan man sige, at da vi indgik samarbejde­t, var teateret på toppen med den ene store succes efter den anden. Det var ikke til at vide, at det ville gå, som det gjorde,« siger han.

Ny opsaetning

Men det var aldrig en tanke, at det skulle slutte sådan. Da Mikkel Rønnow havde sundet sig, var der kun én vej frem – stykket skulle saettes op på en anden måde. Fordi nok handlede det om, at publikum skulle have lov til at se forestilli­ngen med de numre, han som eneste i verden havde rettighede­rne til, men det var også forestilli­ngens internatio­nale potentiale, der gjorde, at Mikkel Rønnow ikke kunne slippe tanVi

ken om at opføre ”She Loves You”, fortaeller han.

Siden har Mikkel Rønnow arbejdet på at kunne realisere en anden opsaetning af musicalen, der nu bliver produceret af hans eget teatersels­kab, Nordic Musical Partners.

Mikkel Rønnow kan godt forstå, at publikum føler, de allerede har købt billet til forestilli­ngen. Men når ”She Loves You” får premiere i 2022, er det altså i helt nyt regi, fortaeller han

Det er noget af verdenshis­toriens bedste og mest kendte musik. MIKKEL RØNNOW, MUSICALPRO­DUCENT PÅ ”SHE LOVES YOU”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark