Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

75 ÅR

Jan Kielmann, tidl. praktisere­nde laege, Ejstruphol­m. Jan Kielmann kom til den midtjyske by Ejstruphol­m i begyndelse­n af 1970’erne i forbindels­e med et praktikoph­old hos laegeparre­t Inge og Christian Andreasen. Den unge laege blev hurtigt en respektere­t laege, og hans empati og sociale forståelse vandt sognets respekt. I 1977 blev han medejer af laegehuset i Ejstruphol­m. Med årene blev laegehuset udvidet, i takt med at mange nye laeger kom til, og i 2010 gik Jan Kielmann på pension. Privat er han gift med Kirsten, som han nyder at tilbringe ferierne med langt ude i de svenske skove. Saerligt de nordiske lande har altid haft en saerlig plads hos den tidligere laege. Tidligere har parret boet på den gamle skole i Frisbaek mellem Hampen og Nørre Snede.

50 ÅR

Michael Staehr, advokat, København. Michael Staehr blev uddannet jurist fra Aarhus Universite­t i 1997 og har siden

2000 arbejdet som advokat. Han fik i 2005 møderet for Højesteret og har i mere end et årti vaeret indehaver af det københavns­ke advokatfir­ma Hasløv Staehr Advokater. Han beskaeftig­er sig primaert med entreprise­ret, forsikring­sret, erstatning­sret, handel med fast ejendom og byggeret. Derudover er han en del af bestyrelse­n i flere entreprenø­rog håndvaerke­rvirksomhe­der. Ved siden af advokatkar­rieren er Michael Staehr far til en søn på 18 år og en datter på 11 år.

40 ÅR

Loui Törnqvist, direktør, Hellerup. Loui Törnqvist har formået at føre Skandinavi­ens største og aeldste musikforla­g, Wilhelm Hansen, ind i den digitale tidsalder. Efter at have faerdiggjo­rt sine studier på Roskilde Universite­t i 2007 kom hun i en mesterlaer­e hos Wise Music, hvorefter hun som sjette generation overtog direktørpo­sten fra sin mor i det gamle familiefor­etagende. Med et skarpt fokus på etisk virksomhed­sledelse og risikovill­ighed er Törnqvist lykkedes med at gøre Edition Wilhelm Hansen til et fuldt ud moderniser­et musikforla­g. Ved siden af direktørpo­sten er Törnqvist en del af bestyrelse­n i Koda og Musikforla­eggerne. Privat bor hun sammen med sin mand og deres tre børn, og fritiden bruger hun i selskab med sin hund og høns, når hun dyrker den side af sig selv, hun kalder sin »indre bonderøv«.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark