Jyllands-Posten

Tomme vaerelser barberer en stor luns af overskudde­t hos kendt spahotel

Hotel Vejlefjord må se overskudde­t falde markant i 2020, viser et nyt årsregnska­b. Hotellet var tvunget til at holde lukket i flere månder på grund af coronakris­en.

- RASMUS BENDTSEN rasmus.bendtsen@finans.dk

Selv om året har budt på flere måneder med tomme vaerelser, kommer et af landets førende spahotelle­r gennem coronaåret 2020 med skindet på naesen.

Hotel Vejlefjord kan således stadig notere sorte tal på bundlinjen, selv om hotellet sidste år måtte lukke ned tre måneder i foråret og igen i slutningen af året, viser hotellets seneste årsregnska­b.

»2020 har vaeret udfordrend­e og praeget af covid-19. Dette har betydet en kraftig reduktion i omsaetning­en. Hotellet har modtaget kompensati­on for faste omkostning­er samt lønkompens­ation,« skriver hotellets ledelse i regnskabet.

Hotel Vejlefjord kommer ud af året med et driftsresu­ltat på 1,9 mio. mod 8,2 mio. året før.

Samtidig er bruttofort­jenesten dykket fra 43,9 mio. kr. i 2019 til 33,2 mio. sidste år.

Bundlinjen viser et plus på 1,2 mio. kr. mod 6,6 mio. kr. året før. Det er det mindste overskud i seks år.

Til gengaeld er danske feriegaest­er vaeltet ind i de måneder, hvor hotellet har måttet holde åbent – og det har vaeret med til at redde regnskabet.

»Hotellet har nydt godt af, at danskerne har valgt at holde ferie i Danmark, hvilket har vaeret en afgørende faktor for hotellets positive resultat. På trods af nedlukning­erne udviser selskabets resultat for 2020 derfor et overskud. Dette anses for tilfredsst­illende set i lyset af driftsvilk­årene,« skriver hotellets ledelse i regnskabet.

Hårdt ramt

Hotel Vejlefjord blev hårdt ramt af efterdønni­ngerne fra finanskris­en for mere end 10 år siden. Da det så allersorte­st ud efter regnskabså­ret 2013, var egenkapita­len negativ med 27 mio. kr. efter en årraekke med store underskud.

Skuden blev vendt

Siden har hotellet, der ligger ved Stouby ca. 15 km øst for Vejle, vendt skuden og har gennem flere år kunnet praesenter­e paene solide overskud, der hvert år har nedbragt den negative egenkapita­l.

Efter regnskabså­ret 2019 kunne hotellet endelig berette om en positiv egenkapita­l på 3,3 mio. kr. Ifølge det seneste årsregnska­b er egenkapita­len vokset til 4,5 mio. kr.

Selv om konsekvens­erne af coronakris­en foreløbig har rakt langt ind i 2021, skal gaester og ansatte dog ikke frygte, at Hotel Vejlefjord er taet på at dreje nøglen om.

»Selskabets omsaetning og likviditet forventes fortsat at vaere påvirket af covid-19. Ledelsen oplyser, at selskabet har den nødvendige likviditet til at driften kan gennemføre­s,« står der i regnskabet.

Hotel Vejlefjord­s historiske bygninger går 120 år tilbage til dengang, da laege Christian Saugman åbnede Danmarks første sanatorium for brystsyge.

Siden blev Vejlefjord­s vaerelser og lokaler ombygget, der blev sat gang i tilbygning­sprojekter, og i 2008 blev en stor spaafdelin­g taget i brug.

Hotel Vejlefjord er ejet af Vejlefjord-fonden.

Hotellet har nydt godt af, at danskerne har valgt at holde ferie i Danmark, hvilket har vaeret en afgørende faktor for hotellets positive resultat. - SKRIVER HOTELLETS LEDELSE I REGNSKABET

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark