Jyllands-Posten

Silkeborg er nu røgfri i arbejdstid­en

-

Over påsken er Silkeborg Kommune blevet en røgfri arbejdspla­ds. Det skete den 1. april og betyder, at det nu er slut med røg i arbejdstid­en.

I forbindels­e med den nye rygepoliti­k får interesser­ede medarbejde­re mulighed for at deltage i rygestopku­rser – enten udendørs i naturen eller via onlineforl­øb.

Jimmy Borgen, som er itspeciali­st i Økonomi og IT, er en af de ansatte, der har taget tilbuddet til sig.

»Jeg har prøvet at stoppe flere gange på egen hånd, men er altid startet igen. Nu har jeg fået en lille datter, og det har for alvor motiveret mig. Og så har den røgfri arbejdstid vaeret det sidste skub,« fortaeller Jimmy Borgen, som har deltaget på onlineforl­øbet to gange, til kommunens hjemmeside.

Rygestopku­rserne, som Sundhedshu­set står bag, har kørt i mange år, men den seneste tid har de vaeret saerligt besøgte.

»Vi har oplevet stor opbakning til vores rygestopku­rser hen over vinteren og det tidlige forår. Og vi fortsaette­r selvfølgel­ig tilbuddene fremadrett­et også. For det er vigtigt, at vi stiller nogle gode rammer til rådighed for vores medarbejde­re – al erfaring viser nemlig, at du har størst succes med dit rygestop, hvis du får hjaelp,« siger Rikke Gjellerod, sektionsle­der i Sundhed og Omsorg i Silkeborg Kommune, til silkeborg.dk.

Silkeborg Kommune indgår i partnerska­bet Røgfri Fremtid sammen med Kraeftens Bekaempels­e, Trygfonden, en lang raekke andre kommuner og øvrige aktører. Målet er, at ingen børn og unge ryger i 2030 – og at faerre voksne gør det.

5

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark