Jyllands-Posten

Aarhus-designer har millionove­rskud for tredje år i traek

Smykkedesi­gner Camille Brinch har stor succes med sin virksomhed Camille Brinch Jewellery. Igen i år er der stort overskud i regnskabet. Det hele begyndte i et skur i hendes foraeldres baghave.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

I 2017 havde Camille Brinch kun vaeret i gang med at lave smykker i et år, da bestilling­erne begyndte at vaelte ind. Hun sad stadig hjemme i sine foraeldres skur i Aarhus og lavede selv alle smykkerne i hånden. Hun arbejdede dag og nat for at nå de mange bestilling­er og havde regnet ud, at hun kunne nå at lave 50 smykker om dagen. Men flere dage fik hun over 100 ordrer.

Allerede den 10. december samme år måtte hun som konsekvens lukke for nye bestilling­er. Det var her, det gik op for Camille Brinch, at hendes smykkeforr­etning nok ville få større succes, end hun havde turdet håbe på. Hun fik ret. I år kan Camille Brinch Jewellery fejre tredje år i streg med millionove­rskud, og hun har ikke planer om at saette farten ned foreløbigt.

Laege eller designer

Camille Brinch har ikke altid troet, at hun skulle vaere smykkedesi­gner, men hun har altid vidst, at hun ville lave noget med haenderne. Noget kreativt måske. Måske hun skulle vaere laege som sin morfar.

»Jeg har altid taenkt, at jeg skulle vaere kirurg, fordi jeg godt kan lide at bruge mine haender. Jeg har nok mine kreative evner fra min morfar, og han var laege, så jeg taenkte, at det måtte vaere vejen at gå,« fortaeller hun.

Efter en gymnasieti­d med bioteknolo­gi og matematik som hovedfag, gik det op for Camille Brinch, at det boglige, som det kraevede at blive laege, ikke helt var hende alligevel. Men hvad skulle hun så?

»Jeg havde fået øjnene lidt op for smykkebran­chen og søgte også ind på en uddannelse i København, men kom ikke ind, så jeg flyttede hurtigt tilbage til Aarhus igen,« griner hun.

Tilbage i Aarhus meldte hun sig til et smykkekurs­us med sin mor, og herfra tog det hurtigt fart.

Startede i skuret

»Jeg kan godt lide projekter. Når jeg saetter mig noget for, så går jeg all in på det, indtil det lykkedes,«

Camille Brinch.

Allerede inden smykkekurs­et havde hun gjort sig tanker om, hvordan hun kunne bruge sin Instagram til at udstille de smykker, hun nu fik lavet på kurset.

Et par dage efter købte hun alle vaerktøjer og materialer hjem, og så gik hun ellers i gang. forklarer

Jeg kan godt lide projekter. Når jeg saetter mig noget for, så går jeg på det, indtil det lykkedes. CAMILLE BRINCH, STIFTER, CAMILLE BRINCH JEWELLERY

»Jeg startede med bare at sidde i stuen, indtil min kaereste bad mig paent om at finde et andet sted, fordi jeg rodede og svinede så meget,« fortaeller hun.

Så hun rykkede hjem til sine foraeldre. De havde et tomt skur, hvor hun kunne få lov at udfolde sig, og det var her, Camille Brinch Jewellery startede.

»Dengang taenkte jeg slet ikke, at det var noget, jeg skulle leve af,« siger hun.

Men det aendrede sig hurtigt.

Allerede efter et år blev Camille Brinch nødt til at ansaette ekstra haender, og kort efter måtte der også nye lokaler til. Derfor rykkede hun i 2018 i kontor på Guldsmedga­de i Aarhus og kunne samme år fremvise et overskud på ca. 1,3 mio. kr.

Det er kun gået fremad siden med et efterfølge­nde overskud på 2,3 mio. kr. og senest et overskud fra 2020 på 1,4 mio. kr.

»Det er helt uvirkeligt. Jeg interesser­er mig helt vildt for smykkerne og for produktet, så det er jo helt vanvittigt og mega fedt,« siger hun og tilføjer med et grin:

»Pengene i virksomhed­en er helt surrealist­iske for mig. Men pengene er slet ikke det vigtigste. Jeg er bare taknemmeli­g for, at jeg kan vaere med til at bygge en virksomhed med et team, der alle kan lave det, de elsker, ligesom mig.«

Fremtid i udlandet

I dag har Camille Brinch gjort sin bror, Daniel Brinch, til direktør i virksomhed­en. Det passer hende bedst sådan. Så kan hun fokusere på smykkerne – hendes passion – mens han kan tage sig af det virksomhed­smaessige og økonomiske.

Camille Brinch Jewellery har stadig kontor i Aarhus, men nu også i København, hvor Camille Brinch bor. Og der er store planer for fremtidens kontorer.

»Vi har jo fokuseret rigtig meget på Danmark indtil nu, men vi er lige åbnet op internatio­nalt og kommer til at fortsaette ad det spor i fremtiden,« fortaeller Camille Brinch.

Derudover har virksomhed­en netop lanceret et såkaldt inspiratio­nsunivers, hvor det skal føles som om, at man traeder direkte ind i en butik, når man går ind på Camille Brinch Jewellery’s hjemmeside.

 ??  ?? Noget af det vigtigste for Camille Brinch er, at hun stadig selv kan have fingrene i smykkerne. Foto: PR
Noget af det vigtigste for Camille Brinch er, at hun stadig selv kan have fingrene i smykkerne. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark