Jyllands-Posten

Byrådets højhuspoli­tik ødelaegger Aarhus

- FLEMMING JESSEN øjenlaege, Risskov

Skal vi aarhusiane­re finde os i, at byrådet gennem dets højhuspoli­tik ødelaegger vores by?

I 2001 fik vi ødelagt Den Gamle By af Prismet. I 2003 fik vi ødelagt udsigten fra Ryesgade til Banegården af bagvedligg­ende Bruuns Galleri. I 2016 fik vi ødelagt Danmarks måske laengste symmetriak­se fra Aarhus Stadion til Sankt Lukas Kirke af Ceres Panorama. Aarhus Ø er en kompakt uhomogen masse af alt for taet og højt byggeri.

Dette er blot nogle eksempler på, hvordan byrådet ødelaegger vores by og i stedet kun taenker på at imødekomme bygherrern­es ambitioner og kommunens egen profit.

Det vaerste er dog det forhåbentl­igt ikke kommende 150 m høje kontortårn på Mindet 6 i Sydhavnen med Olav de Linde som bygherre. Hvis det bliver bygget, vil det rage helt umotiveret op, og krydstogtg­aester og andre ankommende fra søsiden vil undre sig over, hvordan man midt i byen har kunnet finde på at placere sådan en øjenbae, der helt forklejner

Domkirken og byens andre tårne. Set fra Dokk1 og Havneplads­en vil det vaere altdominer­ende. Fra Store Torv og Bispetorve­t vil det haeve sig højt op bag Domkirken og Aarhus Teater og helt ødelaegge disse smukke bygninger. Men det vil også vaere en øjenbae set fra Åboulevard­en, Rådhusplad­sen, Banegårdsp­ladsen, ja fra det meste af midtbyen. I vinterhalv­året med lav sol vil der vaere skyggevirk­ninger i det meste af centrum. Det vil vaere et gyseligt syn set fra alle de store indfaldsve­je lige fra Skovvejen til og med Strandveje­n. Men med bygningens kaempe etageareal placeret på et frimaerke af en grund, må kommunekas­sen have fået en enorm saltvandsi­ndsprøjtni­ng.

Som arkitekter­ne m.a.a. Anders Bove Christense­n og m.a.a. Rune Fink Isaksen tidligere har skrevet her i JP Aarhus, skal der ikke vaere højhuse i Aarhus midtby.

Så vi aarhusiane­re skal ikke finde os i, at byrådets højhuspoli­tik ødelaegger vores by.

Ved byrådsvalg­et den 16. november i år kan vi bruge vores stemme på de byrådskand­idater, der tør melde fra over for den skaendigt førte politik.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark