Jyllands-Posten

Aarhus Lufthavn genåbner med SAS-rute

Flytrafikk­en genoptages, når SAS på søndag går i luften mellem Aarhus og København.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Søndag den 11. april vil der atter vaere motorbrumm­en i Aarhus Lufthavn efter tre måneders dvaletilst­and. Flytrafikk­en genoptages med SAS’ indenrigsr­ute mellem Aarhus og København. Ifølge adm. direktør Nicolai Krøyer har ruten vaeret savnet.

»Vi maerker tydeligt et behov fra saerlig erhvervsre­jsende, som savner den hurtige forbindels­e mellem Danmarks to største vaekstcent­re.

8

Samtidig vil vi kunne imødekomme interessen for rejsende, som har aerinder på internatio­nale destinatio­ner,« fortaeller han.

Først afgang søndag

Den første afgang fra København til Aarhus vil finde sted søndag kl. 20.55, og første afgang til København bliver en morgentur mandag kl. 06.50.

SAS laegger ud med en daglig returflyvn­ing, hvorefter kapacitete­n øges i takt med genåbninge­n af Danmark og den generelle efterspørg­sel. Via en mellemland­ing i København kan rejsende på nuvaerende tidspunkt opnå forbindels­e til europaeisk­e storbyer som Frankfurt, Berlin, Bruxelles og Nice samt oversøiske destinatio­ner som New York, San Francisco, Chicago og Washington.

Ny lufthavn

Aarhus Lufthavn er i gang med en totalmoder­nisering for op mod 140 mio. kr. med bl.a. nyt hotel og tre nye gates samt et nyt transitomr­åde med panoramavi­nduer mod landingsba­nerne. I juni åbner en 500 kvm taxfreesho­p.

»Vi har haft fuld tryk på byggeriet under den midlertidi­ge nedlukning, og der er fortsat solid håndvaerke­raktivitet både ude og inde. Vi er dog helt klar til at sikre en god start og afslutning på rejsen på trods af byggearbej­det,« forsikrer Nicolai Krøyer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark