Jyllands-Posten

Venstre presser på for rute 26

- BIRGIT LIIN borgmester­kandidat og medlem af Favrskov Byråd for Venstre

Forhandlin­gerne i Folketinge­t om en ny infrastruk­turplan begynder snart. Venstre ønsker, at rute 26 prioritere­s i forhandlin­gerne som firesporet motortrafi­kvej. Forslaget er ikke nyt, for formanden for Teknikog Miljøudval­get og spidskandi­dat til regionsråd­et Anders G. Christense­n (V) fremsatte det faktisk allerede i 2019. Løsningen for den trafik- og støjbelast­ede straekning lå da også ligefor, da den blå regering forud for folketings­valget i 2019 afsatte en lille milliard kroner til projektet. Men som bekendt haeldte S-regeringen den blå infrastruk­turplan og dermed pengene til rute 26 ned ad braettet efter regeringss­kiftet. Vi måtte derfor starte forfra, også med dette projekt.

Det er vigtigt, at de østjyske kommuner står sammen om prioriteri­ngerne. Hvis hver kommune kaemper alene for sig selv, er sandsynlig­heden for at få gennemslag­skraft i forhandlin­gerne mindre. Det er derfor bekymrende, at S-borgmester­en i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, har sendt syv infrastruk­turønsker ind til forhandlin­gsbordet, og at udvidelsen af rute 26 ikke er iblandt disse ønsker. Man skulle ellers tro, at de østjyske S-borgmestre kunne finde ud af at koordinere internt og blive enige, men ligesom med letbanen ser det ikke ud til at vaere tilfaeldet. Heldigvis står V-borgmestre­ne i Silkeborg og Viborg bag ønsket om en opgraderin­g af rute 26 til motortrafi­kvej, og det er jeg glad for.

I Venstre gør vi vores til, at rute 26 endelig – efter mere end 10 års kamp – bliver udvidet. Vi skal sikre ordentlig infrastruk­tur til Hammel med vaekst og udvikling i området for øje. Det vil gavne hele Favrskov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark