Jyllands-Posten

»Tager de os ikke alvorligt, kan det blive nogle hårde kampe«

Bakken Bears møder sine egne talenter i DM-kvartfinal­en. Bears Academys traener levner ikke sit hold mange chancer for avancement, men tror på muligheden for at drille de forsvarend­e danske mestre.

- PHILIP SELMANN philip.selmann@jp.dk

Thomas Hemmingsen griner over telefonfor­bindelsen. Han kan godt huske episoden.

Ligaens topscorer QJ Peterson råbte »lad os få gang i traeningen« kort før startsigna­let, da han og Bakken Bears mødte talenthold­et Bears Academy i grundspill­et tilbage i marts. De to hold står nu over for hinanden i DMkvartfin­alerne, der spilles bedst af fem. Storebjørn mod lillebjørn. Bakken Bears vandt tirsdag første runde med 100-77, mens andet opgør venter fredag aften.

Den 29-årige københavne­r er cheftraene­r for Bears Academy, der, som navnet afslører, fungerer som Bakken Bears’ talentafde­ling. De to hold deler traeningsf­aciliteter samt spillere og bruger flere af de samme systemer.

»Nogle gange har vi jo naermest mødt det samme hold til traening, så opgøret bliver da en smule spøjst. Vi kender hinandens spillestil indgående, fordi der er en rød tråd mellem de to hold. Men de spiller på et niveau, hvor vi alligevel ikke kan gøre så meget,« understreg­er Thomas Hemmingsen, der er i gang med sin første saeson i spidsen for akademiet.

Bears Academy har status af et såkaldt pro B-hold og består af unge talenter, der har potentiale til at spille i landets bedste raekke. Rollen som pro B-hold betyder blandt andet, at nogle af spillerne har dobbeltlic­ens til både at spille for Bakken Bears og Bears Academy i basketliga­en. I denne saeson sluttede akademiet på ligaens ottendepla­ds, mens Bakken Bears var bedst i slutspille­t.

Et europaeisk tophold

Det aarhusians­ke talentakad­emi er ifølge Thomas Hemmingsen en unik konstellat­ion, da talenterne dermed får muligheden for flere minutter og ansvar i stedet for at vaere med på yderste mandat. Han glaeder sig til at se sine spillere mod »et europaeisk tophold« som Bakken Bears.

»For os handler det om spillernes udvikling, så det er fedt at få lov til at møde et hold på Bakken Bears’ niveau. Det møder man ikke til daglig, så det er super positivt at kunne give de unge spillere den udfordring og samtidigt noget hård på brystet. Det er ren laering, og jeg er imponeret over drengenes niveau i denne saeson.«

Bears Academy har blandt andet slået Horsens IC, der sluttede på ligaens andenplads. Holdet vandt syv ud af 22 kampe i grundspill­et.

Moralsk dilemma?

De to aarhusians­ke mandskaber deler ikke blot hjemmebane og traeningsl­okaler. Det haender også, at holdene deler ressourcer og traenere, når det giver mening.

Eksempelvi­s er Bakken Bears’ assistentt­raener, Anders Sommer, også en del af traenersta­ben på akademiet. Thomas Hemmingsen afviser dog, at der kan opstå interessek­onflikter

Der er fuldstaend­igt klare linjer, og Bakken Bears traeffer ikke nogen beslutning­er for at opnå en fordel. THOMAS HEMMINGSEN, BEARS ACADEMY

 ??  ?? Bears Academy garanterer, at Bakken Bears ikke kan tillade sig at se på kvartfinal­erne som traening eller opvarmning til semifinale­n. Foto: Søren Vendelbo
Bears Academy garanterer, at Bakken Bears ikke kan tillade sig at se på kvartfinal­erne som traening eller opvarmning til semifinale­n. Foto: Søren Vendelbo

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark