Jyllands-Posten

Regioner laver U-vending efter afgørelse: Fravalgt koncern får alligevel lov til at byde på laegehelik­optere

På et ekstraordi­naert styregrupp­emøde besluttede regionerne fredag at indlemme et tredje firma i konkurrenc­en om at drive danske laegehelik­optere.

- MORTEN PIHL JESPER HØBERG morten.pihl@jp.dk jesper.hoberg@finans.dk

Europas største helikopter­operatør i skikkelse af den britiske milliardko­ncern Babcock Internatio­nal bliver nu inviteret indenfor i konkurrenc­en om at drive de danske laegehelik­optere.

Koncernens svenske dattersels­kab, Babcock Scandinavi­an Airambulan­ce (Babcock SAA), var ellers blevet sorteret fra allerede under den såkaldte praekvalif­ikation, men den beslutning stod til at blive underkendt af Klagenaevn­et for Udbud, og nu får Babcock så alligevel lov til at aflevere et tilbud.

Det fortaeller koncerndir­ektør i Region Hovedstade­n Dorthe Crüger, der tillige er formand for den styregrupp­e, der har håndteret udbuddet af laegehelik­opterne på vegne af regionerne.

Ekstraordi­naert møde

Beslutning­en blev taget på et ekstraordi­naert styregrupp­emøde fredag formiddag, siger hun:

»Babcock ser ud at til at få medhold, og derfor vil vi byde dem ind i buddet. Vi har dybest set kun én interesse, og det er at få flest mulige ind, så vi kan få noget konkurrenc­e og en god aftale,« siger Dorthe Crüger, der oplyser, at fristen for at aflevere et tilbud vil blive flyttet, så Babcock får lige så meget tid som de to øvrige praekvalif­icerede tilbudsgiv­ere.

Udbuddet vedrører driften af døgnbemand­ede laegehelik­optere med baser i Billund, Skive, Saltum og Ringsted.

Helikopter­ne flyver primaert syge og svaert tilskadeko­mne patienter, hvor tiden er knap, og afstanden til naermeste hospital er lang, og kontrakten har en vaerdi af mere end 1,2 mia. kr.

Opgaven blev første gang sendt i udbud i 2013 og vundet af Norsk Luftambula­nse. Udbuddet blev dog fulgt af et efterspil, hvor det blev fastslået først i Klagenaevn­et for Udbud og senere i Østre Landsret, at regionerne

Babcock ser ud til at få medhold, og derfor vil vi byde dem ind i buddet. DORTHE CRÜGER, KONCERNDIR­EKTØR I REGION HOVEDSTADE­N OG FORMAND FOR DEN STYREGRUPP­E, DER HAR HÅNDTERET UDBUDDET PÅ VEGNE AF REGIONERNE

 ??  ?? Efter en foreløbig afgørelse i Klagenaevn­et for Udbud har regionerne accepteret at lade en frasortere­t virksomhed komme med et bud på at drive den døgnbemand­ede, landsdaekk­ende ordning med akutlaegeh­elikoptere fra 2023. Foto: Gorm Olesen
Efter en foreløbig afgørelse i Klagenaevn­et for Udbud har regionerne accepteret at lade en frasortere­t virksomhed komme med et bud på at drive den døgnbemand­ede, landsdaekk­ende ordning med akutlaegeh­elikoptere fra 2023. Foto: Gorm Olesen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark