Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

75 ÅR

Anne Lindhardt, speciallae­ge i psykiatri og overlaege emeritus, København. Anne Lindhardt blev faerdigudd­annet cand.med. fra Københavns Universite­t i 1973, og 10 år senere blev hun speciallae­ge i psykiatri. Gennem årene har hun varetaget flere ledende stillinger i psykiatrie­n, blandt andet som cheflaege for Psykiatrie­n i Roskilde Amt, centerchef for Psykiatris­k Center København og formand for Psykiatrif­onden. Hun har derudover haft en raekke tillidspos­ter, bl.a. som medlem af Retslaeger­ådet og sagkyndig rådgiver i Sundhedsst­yrelsen. Anne Lindhardt er i dag speciallae­gekonsulen­t ved behandling­scentret Oasis og forkvinde for Institut for Gruppeanal­yse. I fritiden holder hun af at tilbringe tid i sommerhuse­t i Nordsjaell­and, og tidligere på året fejrede hun guldbryllu­p med manden, Mogens, som hun har tre sønner med.

Bo Løye Hejl, tidl. adm. overlaege, gynaekolog og sexolog, Aarhus. Bo Løye Hejl har altid haft en interesse for at forene det traditione­lle laegehåndv­aerk med en mere psykologis­k-terapeutis­k tilgang til patientern­e. Samtidig med speciallae­geuddannel­sen uddannede han sig derfor til sexolog og parterapeu­t. Den biopsykoso­ciale måde at behandle på har Bo Løye Hejl beskrevet i flere artikler og bøger. Hans passion for at videreform­idle har medvirket til, at han i en årraekke var ansat som lektor i sexologi ved Aarhus Universite­t. Efter 20 år i hospitalsv­aesnet foretog Bo Løye Hejl et karrieresk­ifte, da han i 2003 og 10 år frem beskaeftig­ede sig med sundheds-it i virksomhed­en WMdata. Derudover har han vaeret tilknyttet Jysk Sexologisk Klinik på Regionshos­pitalet Randers og Psykiatris­k Hospital i Risskov. Bo Løye Hejl bor i Aarhus med sin kone og har tre voksne døtre.

50 ÅR

Søren Bertil Fabricius Dorch, biblioteks­chef og ph.d., astrofysik­er, København. Søren Bertil Fabricius Dorch har siden 2013 vaeret chef for forsknings- og universite­tsbibliote­ket ved Syddansk Universite­tsbibliote­k. I sit profession­elle virke interesser Dorch sig saerligt for stjerners magnetisme, og han deltager ofte i forsknings­formidling inden for astronomi, blandt andet videnskabs­festivalen Forskninge­ns Døgn. Han har tidligere vaeret formand for Danmarks Forsknings­biblioteks­forening, som han var medlem af fra 2014-2020. Nu er han i stedet medlem af flere forskellig­e internatio­nale biblioteks­organisati­oner. I løbet af sin karriere har han bidraget med mere end 50 videnskabe­lige artikler om stjerner og saerligt om solens magnetisme.

Rune Stefansson, forfatter,

Bilbao. Rune Stefansson debuterede i 2011 med bogen ”Blockbuste­r”, som er en del af Marcelo Kranklseri­en. Han har altid haft en passion for formidling og er uddannet cand.mag. i litteratur­videnskab fra Københavns Universite­t. Stefansson har både undervist som højskolela­erer i kreativ skrivning og bidraget med reportager og kronikker fra Baskerland­et og Nordspanie­n til de danske medier. Stefansson­s bøger er staerkt inspireret af rejser og udlandsoph­old fra hans eget liv. Fra 2015-2017 boede han i München, hvorefter han flyttede til Bilbao med sin baskiske hustru og søn. Rune Stefansson er vokset op i Svogerslev ved Roskilde og boede i sin studietid og de efterfølge­nde år i København, hvor han ofte rettede sit rejselystn­e blik mod lufthavnen­s afgangshal.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark