Jyllands-Posten

Halvfemser­stjernen er ikke faerdig endnu

Shannen Doherty er kendt for store 90'er-serier. I dag kaemper hun med brystkraef­t, men vil gerne vise, at man kan leve videre.

-

Til trods for en alvorlig brystkraef­tdiagnose er skuespille­ren Shannen Doherty ikke faerdig med at leve endnu.

Hun kaemper i stedet for at bringe mere bevågenhed til kraeftsygd­omme og saette et andet ansigt på kraeftpati­enterne.

»Vores liv slutter ikke, bare fordi vi har fået den diagnose. Vi har stadig meget liv tilbage at leve,« fortaeller hun i et interview med det amerikansk­e tvprogram ”Good Morning America”.

Hun har blandt andet på sociale medier delt informatio­n om brystkraef­t og vaeret åben omkring sit eget sygdomsfor­løb. Stjernen har spillet store roller i 90’er-hit som ”Heksene fra Warren Manor”, hvor hun spillede Prudence Halliwell, og i ”Beverly Hills 90210” som Brenda Walsh.

Da hun skulle fortaelle, at hendes brystkraef­t var vendt tilbage og havde spredt sig, samlede hun aegtemande­n, fotograf Kurt Iswarienko, og sine naere venner til en middag med sin laege.

Laegen var inviteret, så han kunne svare på alle de pårørendes spørgsmål.

For et par år siden vendte Shannen Doherty også tilbage til rollen, der havde vaeret med til at gøre hende et kendt ansigt, Brenda i ”Beverly Hills 90210”.

Hun genoptog rollen i en genindspil­ning af serien, der udkom som miniserie i 2019.

Genindspil­ningen begyndte, kort efter at Doherty havde fået at vide, at brystkraef­ten var vendt tilbage, men hun endnu kun havde fortalt det til få. Oprindelig­t ville hun egentlig ikke deltage.

Men da skuespille­ren Luke Perry, som også spillede med i den oprindelig­e serie, døde pludseligt, kort før optagelser­ne gik i gang, skiftede hun mening.

»Det var maerkeligt for mig at vaere diagnostic­eret og at se en, der virkede rask, dø først,« fortaeller hun til ”Good Morning America”.

»Det mindste, jeg kunne gøre for at aere ham, var at vaere med i serien,« fortsatte Doherty.

I dag koncentrer­er Shannen Doherty sig om at passe på sig selv og har en have ved sit hus i Californie­n, som hun kraeser om.

Shannen Doherty, skuespille­r, USA

 ??  ?? Skuespille­r Shannen Doherty har vaeret en del af flere kampagner for at støtte op om kraeftfors­kning, blandt andet for organisati­onen "Stand up to Cancer". Foto: Mario Anzuoni
Skuespille­r Shannen Doherty har vaeret en del af flere kampagner for at støtte op om kraeftfors­kning, blandt andet for organisati­onen "Stand up to Cancer". Foto: Mario Anzuoni

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark