Jyllands-Posten

En flot bygning, men vi er fortsat bekymrede for bygningshø­jder og for, at bygningsma­ssen bliver for kompakt

- JAN SCHRØDER formand for Faellesråd­et for Aarhus Ø og de bynaere arealer PEDER STØRUP bestyrelse­smedlem i Faellesråd­et for Aarhus Ø og de bynaere arealer

Kaere byrådsmedl­emmer

Da der nu ligger et konkret bud på, hvordan byggeriet på Haengslet ved Nørreport kan komme til at se ud, vil vi for en god ordens skyld gensende uddrag af vores debatindla­eg fra den 23. januar d.å., og vi vil henvise til vores høringsvar til udviklings­planen.

Vores umiddelbar­e reaktion er, at det er en smuk bygning, Dorte Mandrup m.fl. har tegnet på vegne af Aaa United. Vi er dog usikre på, om den bliver for “bombastisk”, og saerligt, om den har brug for mere luft op til de naeste bygninger for at komme til sin ret. Valg af arkitektur for de efterfølge­nde byggefelte­r vil få stor betydning for, hvordan byggeriet på Haengslet vil fungere. En 3D-visualiser­ing af bygningen, så man kan få en bedre fornemmels­e af, hvordan den vil blive oplevet i gadebilled­et, vil vaere gavnlig.

Grundlaegg­ende har bygningen ikke aendret på vores holdning til udviklings­planen – vi er fortsat bekymrede for bygningshø­jder og for, at bygningsma­ssen bliver for kompakt og dominerend­e i forhold til den eksisteren­de by. Som vi har fremført tidligere, kunne vi i faellesråd­et vaere åbne over for højere byggeri et enkelt sted i udviklings­planen, hvis det generelt kan reducere bygningsma­ssens volumen og højde.

»Vi håber på, at det hele lander godt. Byrådet kan stadigvaek nå at lytte til borgerne, og vi håber på, at vores ønsker til det planlagte byggeri vil blive imødekomme­t i højere grad, herunder en langsommer­e optrapning i bygningshø­jderne fra Nørreport og ud til det kommende Nikolinehu­s, og at de otte etager ud mod havnen vil blive omfordelt, så sammenhaen­gen mellem havnen og byen ikke bliver splittet op af højt byggeri,« som vi tidligere har fremført i føromtalte debatindla­eg.

Man kan laese mere om vores forslag til udviklings­planen ved at laese ”Faellesråd­ets ønsker til udvikling af Indre Aarhus Ø”, der udgør en sammenfatn­ing af vores høringsvar til udviklings­planen.

Områdets centrale beliggenhe­d og det bindeled, det vil udgøre mellem den historiske del af Aarhus og det nye Aarhus Ø, forpligter således, at vi i faellesska­b løfter opgaven, og at byrådet tager sig den tid, der skal til for at nå frem til de bedste løsninger for byen og dens borgere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark