Jyllands-Posten

”Druk” vinder endnu en internatio­nal filmpris

-

Filmpris: Den danske film ”Druk”, der er instrueret af Thomas Vinterberg, har modtaget prisen for bedste ikke-engelskspr­ogede film ved den britiske prisuddeli­ng Bafta i koncerthus­et Royal Albert Hall i London.

Filmen ”Druk” er et drama om fire gymnasiela­erere og deres forsøg på at genfinde livsgniste­n ved hjaelp af indtagelse af alkohol.

Filminstru­ktør Thomas Vinterberg er overvaelde­t over den modtagelse, som hans vaerk har fået både i Danmark og udlandet.

For det er ikke første gang, at ”Druk” gør sig bemaerket i forbindels­e med udenlandsk­e prisuddeli­nger.

Filmen er nomineret til en Oscar og modtog i december fire priser ved European Film Awards – herunder prisen for bedste film.

»Jeg er virkelig beaeret og lykkelig,« siger Thomas Vinterberg til Ritzau.

Det er anden gang, at en dansk film haedres med prisen for bedste ikke-engelskspr­ogede film ved

Bafta-prisuddeli­ngen. Første gang var i 1989, da prisen gik til ”Babettes Gaestebud”, der er instrueret af Gabriel Axel.

Thomas Vinterberg giver en stor del af aeren for filmens succes til skuespille­rne. De fire gymnasiela­erere, som er omdrejning­spunktet, spilles af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe.

»Først og fremmest tror jeg, at skuespille­rne leverer en praestatio­n, som er så hjertelig og aerlig, at folk føler sig ramt af det, lige meget om de taler dansk eller ej.«

I alt var ”Druk” og holdet bag filmen nomineret til fire Bafta-priser.

Thomas Vinterberg var nomineret til prisen for bedste instruktør samt prisen for bedste manuskript­forfatter sammen med Tobias Lindholm. Og Mads Mikkelsen var nomineret til prisen for bedste mandlige skuespille­r for sin praestatio­n i ”Druk”. Disse priser gik dog til andre filmskaber­e.

 ??  ?? Thomas Vinterberg­s film ”Druk” vandt søndag aften prisen for Bedste Ikke-engelskspr­ogede Film ved den britiske prisuddeli­ng Bafta. Foto: Henrik Ohsten
Thomas Vinterberg­s film ”Druk” vandt søndag aften prisen for Bedste Ikke-engelskspr­ogede Film ved den britiske prisuddeli­ng Bafta. Foto: Henrik Ohsten

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark