Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

70 ÅR

Ellen Lykke Myrup-Andersen, organist, Slagelse. Ellen Lykke Myrup-Andersen blev født i Vejle og voksede op i et hjem med musik og sang. I 1963 blev hendes far sognepraes­t i Ørslev-Solbjerg ved Slagelse, hvor Ellen Lykke Myrup-Andersen fik sin studentere­ksamen. Hun tog kirkemusik­alsk diplomeksa­men fra Det Kongelige Danske Musikkonse­rvatorium i 1986 og rejste herefter til England for at fortsaette orgelstudi­erne og fungere som organist i Den Danske Kirke i London. Den engelske hovedstad blev Ellen Lykke Myrup-Andersens hjem indtil 2020. I dag bor hun atter i Slagelse. Her underviser hun i klaver og vikarierer som organist i de naerliggen­de kirker.

60 ÅR

Henrik Harnow, ph.d., museumsdir­ektør, Odense. Henrik Harnow er uddannet i historie ved først Syddansk Universite­t og senere Københavns Universite­t, hvor han i 1996 skrev sin ph.d.-afhandling. Siden er han i kraft af skiftende ledende stillinger ved blandt andet Odense Bys Museer og Danmarks Jernbanemu­seum i Odense blevet fast inventar i museumsver­denen, som også har nydt godt af hans engagement qua hans adskillige bestyrelse­sog tillidspos­ter. Henrik Harnow har siden 2016 vaeret direktør for Museum Sønderjyll­and.

Her har isaer opførelsen af Bevaringsc­enter Sønderjyll­and, som tages i brug i år, fyldt i kalenderen. Henrik Harnow er desuden ophavsmand til en raekke publikatio­ner af videnskabe­lig såvel som bredere tilgaengel­ig natur. I sin fritid kører Henrik Harnow gerne på sin mountainbi­ke og spiller tillige guitar i et hobbyband.

50 ÅR

René Rosager Dinesen, ambassadør, Wien. René Ro sager Dinesen er Danmarks ambassadør i Østrig, Slovakiet, Albanien og Kosovo. Han er opvokset på Thurø i det sydfynske øhav og uddannet i statskunds­kab ved Københavns Universite­t. I mere end 20 år har René Rosager Dinesen bestridt forskellig­e diplomatis­ke hverv, som har ført ham til så forskellig­e lande som Rumaenien, USA, Afghanista­n, Sydafrika og Østrig. I perioden 2005 til 2007 var han ministerse­kretaer for davaerende udenrigsmi­nister Per Stig Møller. Da René Rosager Dinesen som 39-årig i 2011 blev udnaevnt til Danmarks ambassadør i Afghanista­n, måtte han undvaere sin aegtefaell­e, Camilla Follin Dinesen, og deres to døtre, Selma og Filippa, mens han arbejede i Kabul. Han er slået til ridder af Dannebrog. René Rosager Dinesen har stor glaede af sejlads og naturen i det hele taget. Den udnytter han i Østrig ved skiløb, vandring og sejlture i de østrigske søer.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark