Jyllands-Posten

Er Mbappé verdens bedste fodboldspi­ller? Nej, men det kan han sagtens blive

Sidste saeson måtte Kylian Mbappé og PSG se sig slået i Champions League-finalen mod Bayern München. Nu kan PSG få sin haevn over tyskerne med Kylian Mbappé som hovedperso­n.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Dommeren fløjtede, og Bayern Münchens spillere brød ud i vild jubel på det tilskuerlø­se Estádio da Luz i den portugisis­ke hovedstad, Lissabon.

Paris Saint-Germains spillere var opløst af gråd. Holdets stjerne Neymar hulkede tydeligt med hovedet begravet i skulderen på en medspiller. Anføreren, Thiago Silva, kiggede mod stjernehim­len, han havde ikke forlaenget sin kontrakt med klubben, så dette var hans sidste kamp.

Én spiller virkede dog mere fattet end sine holdkammer­ater. En smule modløs, men langtfra lige så oprevet udadtil som sine holdkammer­ater gik den purunge Kylian Mbappé og delte kram og lykønsknin­ger ud til sine modstander­e, som netop havde vundet finalen i fodboldens Champions League.

Spol tiden et år frem, og så forstår man måske, hvorfor Kylian Mbappé ikke hang alt for meget med hovedet efter nederlaget til Bayern.

Den 22-årige franskmand har afgjort flere kampe på det naermeste efter behag i dette års Champions League. Først i et opgør med Barcelona i ottendedel­sfinalen, hvor han scorede et hattrick og fik tildelt prisen som ugens spiller i mesterhold­enes turnering.

Efter det kaempede PSG sig til en overrasken­de sejr på 3-2 på udebane i første af to kvartfinal­eopgør mod Bayern München. Med to af tre mål var det Kylian Mbappé, der lagde grunden til haevnen for finalen i 2020.

Franskmand­en er også PSG’s topscorer i alle turneringe­r denne saeson med blandt andet otte mål i Champions League. Fem af de mål har vaeret i afgørende kampe mod Barcelona og Bayern München.

Fodboldeks­pert på TV3 og tidligere europaeisk topangribe­r Preben Elkjaer tøver dog med at kalde Kylian Mbappé for verdens bedste fodboldspi­ller – indtil videre.

»Det er så populaert blandt journalist­er at pege på verdens bedste, men kig dig omkring: Du har en Lewandowsk­i i Bayern, der har scoret naesten 40 mål i Bundesliga­en. Er han dårligere end Mbappé ... nej, vel? Derfor er jeg ikke med på at kalde Mbappé verdens bedste fodboldspi­ller, men det er klart, at hvis han begynder at vinde trofaeer som Champions League, så er det svaert at komme uden om ham,« siger han.

Nu skal Mbappé og resten af PSG-mandskabet forsøge at holde deres 3-2-føring, når det tirsdag aften afgøres, om det bliver PSG eller Bayern München, som går videre til semifinale­rne i Champions League.

Rutine og tålmodighe­d

Spørger man Mbappés egen traener, Mauricio Pochettino, er sagen klar. Mbappé bliver verdens bedste fodboldspi­ller en dag.

»Han har potentiale­t (til at følge efter Messi og Ronaldo, red.) og er allerede nu blandt de bedste i verden. Alt, han har brug for, er tid,« siger den argentinsk­e traener til mediet AFP.

Preben Elkjaer er enig med PSG-traeneren, men der er alligevel noget, det franske talent skal vaere opmaerksom på, mener eksperten.

»Der er så noget friskhed over ungdommen, som man mister, når man har spillet seks saesoner på højeste niveau. Han skal bare passe på, så han får udnyttet sit talent maksimalt. Derfor skal han holde fødderne på jorden og koncentrer­e sig om fodbold. Han er stadig ung, og han vil få endnu mere rutine, så han skal bare vaere tålmodig,« siger han.

Det franske stjernefrø har spillet 163 kampe for Paris Saint-Germain og har scoret imponerend­e 123 mål i alle turneringe­r.

Ét stjernegli­mt er nok

Preben Elkjaer vil ikke kalde PSG favorit til en finaleplad­s i dette års Champions League. Isaer ikke når klubben har et returopgør mod de forsvarend­e mestre fra Bayern München, men franskmaen­dene har, hvad der skal til for at nå dertil, fortaeller han.

»Der skal bare ét enkelt stjernegli­mt til for at vende en kamp. Derfor har PSG et godt udgangspun­kt i form af Neymar og Mbappé, for selv om holdet bliver spillet ud af braettet ligesom mod Bayern München, kan det alligevel glimte i de vigtige øjeblikke, og det er som regel nok,« siger Preben Elkjaer.

 ??  ?? Kylian Mbappé scorede to mål, da Paris SG slog Bayern München 3-2 i den første Champions League-kvartfinal­e. I returkampe­n på hjemmebane tirsdag kan han fuldføre opgaven. Foto: Kai Pfaffenbac­h/Reuters
Kylian Mbappé scorede to mål, da Paris SG slog Bayern München 3-2 i den første Champions League-kvartfinal­e. I returkampe­n på hjemmebane tirsdag kan han fuldføre opgaven. Foto: Kai Pfaffenbac­h/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark