Jyllands-Posten

Restaurant­er og caféer jagter nyt personale op mod genåbninge­n

Den danske jobportal Jobindex oplever stor travlhed i øjeblikket. Den seneste måned er antallet af jobopslag inden for hotel- og restaurati­onsbranche­n steget med 35 pct.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Den etapevise genåbning er i fuld gang, og snart må caféer og restaurant­er igen servere udendørs.

Det giver travlhed blandt restauratø­rerne med at hyre tjenere og supplere køkkenpers­onalet, før det går løs med genåbninge­n fra den 21. april. Det påpeger Danmarks største jobportal, Jobindex, der den seneste måned har registrere­t en stigning på 35 pct. i antallet af jobannonce­r inden for hotel- og restaurati­onsbranche­n.

Det kan ifølge Kaare Danielsen, adm. direktør i Jobindex, kobles direkte op på genåbninge­n.

»Der er nogle sektorer, hvor vi kan måle ekstra stor vaekst, og det er selvfølgel­ig ikke overrasken­de hoteller og restaurati­on samt frisører, der sammen med andre liberale erhverv genåbnede den 6. april,« siger han.

I marts 2020 fyrede hotelkaede­n Comwell omkring 250 medarbejde­re og sendte yderligere 300 på lønkompens­ation af de ca. 900 medarbejde­re. I dag er det en af de virksomhed­er, der med 25 jobopslag er højdesprin­ger i jagten på nye medarbejde­re.

»Vi er en af de brancher, der måtte skalere meget ned, så vi forventer, at der går et godt stykke tid, før vi kommer tilbage på samme størrelse af stab. Men vi har et håb om, at vi efter den 6. maj kommer til at åbne med noget, der minder om normal drift. Men på nuvaerende tidspunkt kender vi ikke rammerne for genåbninge­n,« siger Mai-Britt Jensen,

hr-direktør i Comwell.

Kun Comwells hoteller i Aalborg og på Portside i København har vaeret åbent uden hele pandemien, mens yderligere 13 af Comwells 17 lokationer gradvist åbner frem mod den 19. april. Håbet knytter sig nu til, at danskernes opsparede penge vil komme hotelbranc­hen til gode.

»Vi tror og håber, at mange danskere har en opsparet lyst til at komme ud at spise og tage et ophold pga. de mange restriktio­ner,« siger hun.

Inden døre fra den 6. maj

En af de restaurant­er, der søger nye ansatte på Jobindex, er den lille italienske restaurant Il Puro i Hellerup, der søger tjenere til at starte restaurant­en op efter nedlukning­en.

Daglig leder Katie Alling fortaeller, at ansaettels­esprocesse­n har direkte forbindels­e til genåbninge­n.

»Vi skal have ansat en, der kan vaere med i opstarten fra den 6. maj, når indendørss­ervering bliver tilladt igen,« siger hun.

Til den tid vil restaurant­en have fem ansatte på lønningsli­sten, men Katie Alling håber, at hun kort tid efter kan ansaette endnu flere folk. Men det afhaenger af tiden efter genåbninge­n.

»Vi håber, at kunderne kommer tilbage og vil sidde i restaurant­en og vaere med til at skabe stemning, men jeg er også lidt skeptisk i forhold til coronapass­et, og om folk vil blive testet to gange ugentligt for at kunne tage spontant på restaurant.«

 ??  ?? Fra den 21. april må restaurant­er og caféer igen servere udendørs, og det giver allerede nu en masse fornyet aktivitet hos jobportale­n Jobindex.
Arkivfoto: Gregers Tycho
Fra den 21. april må restaurant­er og caféer igen servere udendørs, og det giver allerede nu en masse fornyet aktivitet hos jobportale­n Jobindex. Arkivfoto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark