Jyllands-Posten

Lille techfirma henter 42 mio. kr. i en tidlig investorru­nde

En digital løsning til at saelge forsikring­er hos f.eks. bilforhand­lere er blevet en succes for firmaet Penni. Firmaet får nu tilført 42 mio. kr. for at kunne komme ind i flere nye lande.

- JESPER KILDEBOGAA­RD jesper.kildebogaa­rd@finans.dk

Der har ret usaedvanli­gt vaeret overskud naesten fra starten af hos Penni, som står bag en digital platform til at saelge forsikring­er online. Nu skal de gode erfaringer fra de første store kunder brages ud til flere lande, og derfor er der nu hentet samlet 42 mio. kr. ind i en seed-kapitalrun­de, heraf 21 mio. kr. fra Seed Capital.

»Det er en urgammel industri med store selskaber, der arbejder med relativt gamle it-platforme. Der er et stykke vej for selskabern­e, før de kan gøre det selv. Og det kan vi så tappe ind i,« forklarer Jeppe Klausen, direktør for Penni og medstifter af selskabet.

Digitalt mellemled

Mens de fleste andre brancher har vaeret igennem en omfattende digitalise­ring og salg via nettet, ser det anderledes ud i forsikring­sbranchen, lyder analysen. Samtidig er der en generel tendens i retning af at saelge forsikring­er, netop når folk har brug for dem – f.eks. en forsikring, når man køber en bil.

Pennis produkt fungerer som digitalt mellemled mellem forbrugern­e og det forsikring­sselskab, der står bag. Udfordring­en er at få alle de faktorer med, der skal regnes med ind i en forsikring, før man som kunde får en pris og kan købe.

Og den kompleksit­et har gjort, at mange forsikring­er i dag stadig saelges gennem personlig betjening.

»Forsikring­sbranchen har ikke den store ekspertise i, hvordan man saelger et komplekst produkt som en forsikring online. Vi er blevet eksperter i at praesenter­e det, så hr. og fru Danmark kan tage en beslutning og købe online,« siger Jeppe Klausen.

I dag er der 37 ansatte hos Penni mod 16 i begyndelse­n af 2020, og i løbet af sidste år blev den månedlige omsaetning femdoblet hos selskabet, der så dagens lys i 2016. Der er landet store kunder både i Danmark og i Sverige, Frankrig og England med navne som Tryg, Topdanmark og Allianz i kundekarto­teket. Alt det har fået Seed Capital til at se en lovende forretning i Penni.

»Det er en større seed-investerin­g, end man normalt ser i Danmark – det er en af vores største nogensinde. Og det er en refleksion af, at de bare har eksekveret vanvittigt godt. Der er ingen tvivl om, at Penni er rigtig solidt unicornmat­eriale (et selskab, der runder 1 mia. dollars i vaerdi, red.),« siger Peter Egehoved, general partner hos Seed Capital.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark