Jyllands-Posten

Headhunter­en blev overrasket, da han hørte, hvilken bil hun kom kørende i

Tina Moltke-Leth er blevet en del af koncerndir­ektionen i bilimportø­ren Semler Gruppen, hvor hun i 2020 blev finansdire­ktør.

- NIKLAS KRIGSLUND niklas.krigslund@finans.dk

Tina Moltke-Leth vidste ingenting om biler, da hun fik jobbet som finansdire­ktør i Danmarks største bilimportø­r, Semler Gruppen. Derfor taenkte hun i sin tid heller ikke videre over, at hun rullede op til sin første jobsamtale i en to år gammel og leaset Fiat 500.

»Headhunter­en var naermest chokeret, da han hørte, hvilken bil jeg kørte i, men jeg taenkte, at det var bedre at vaere aerlig, og jeg var sådan set meget godt tilfreds med den,« siger Tina Moltke-Leth.

Valget af bil fik i sidste ende ingen betydning for hendes jobchancer. Hun landede stillingen som CFO i september 2020, og nu er Tina MoltkeLeth blevet forfremmet til medlem af koncerndir­ektionen.

Her skal hun sammen med adm. direktør Ulrik Drejsig sørge for, at Semler Gruppen er på forkant med udviklinge­n i autobranch­en og de nye krav fra forbrugern­e, som bevaeger sig mod elbiler, onlinesalg og leasing.

Den 53-årige erhvervsle­der står desuden i spidsen for koncernens it-strategi.

Tina Moltke-Leth er uddannet revisor og har blandt andet haft direktørst­illinger i PWC, Nomeco og Implement Consulting Group.

Karrieren begyndte dog et noget andet sted. Da hun var 10 år, overtalte hun et dyrehospit­al i hjembyen Silkeborg

til at ansaette hende som hundelufte­r, så hun kunne tjene sine egne lommepenge. Hun endte med at arbejde der i forskellig­e funktioner, til hun var 19 år.

Familiens første student

Tiden på dyrehospit­alet gav ikke kun penge mellem haenderne. Den fik også stor betydning for Tina MoltkeLeth­s uddannelse.

Hendes mor var hjemmehjae­lper, mens faren var depotbesty­rer. Det lå derfor ikke i kortene, at hun skulle have en lang uddannelse. Men mødet med dyrlaegern­e fik hende til at slå ind på den akademiske vej.

»Mine foraeldre har altid vaeret hårdtarbej­dende, men de var ikke akademiker­e. Jeg var den første i begge grene af familien, der fik en studentere­ksamen,« hun.

»Det skyldes nok isaer, at jeg blev introducer­et til et anderledes arbejdsliv på hospitalet. Mange af dyrlaegern­e havde også børn, som gik på gymnasiet, og det inspirered­e mig,« siger hun.

Hun kalder dyrehospit­alet for sit andet hjem i ungdomsåre­ne.

»Jeg var der syv dage om ugen stort set året rundt. Jeg elskede at vaere der.«

Tina Moltke-Leth blev uddannet fra Handelshøj­skolen i Århus og efterfølge­nde statsautor­iseret revisor. Siden 2006 har hun udelukkend­e haft direktørst­illinger, og i forhold til sine spidskompe­tencer som chef peger hun på evnen til at skabe relationer og gå foran i forandring­er. siger

»Det kraever, at man er god til at lytte. Du skal saette en retning, men samtidig er det vigtigt at lade medarbejde­rne få plads og dele ansvaret ud,« siger hun.

Tina Moltke-Leth har siddet i bestyrelse­n for Red Barnet og er bestyrelse­smedlem i Specialist­erne, som hjaelper såkaldt neurodiver­se. Det er personer, som afviger fra gennemsnit­tet, når det gaelder laering, sociale evner og andre kognitive egenskaber.

Sover i landsbyer

En gang om året – undtagen i 2020, da pandemien satte en stopper for traditione­n – rejser Tina Moltke-Leth til Spanien med en veninde for at gå Caminoen, den berømte vandrerute.

»Der er et eller andet meget jordbunden­t ved at gå 2530 kilometer om dagen gennem landsbyer, hvor du sover på de maerkeligs­te små hoteller. Det er en helt anden måde at holde ferie på, end når man har hele familien med. Det er ret fantastisk,« siger hun.

Tina Moltke-Leth er gift med Casper Moltke-Leth, der er advokat og managing partner i advokatfir­maet Bird & Bird. De har tre børn på henholdsvi­s 13, 16 og 19 år. Familien er for nylig flyttet fra Klampenbor­g til Vesterbro i København.

 ??  ?? Tina Moltke-Leth, nyt medlem af koncerndir­ektionen i den danske bilimportø­r Semler Gruppen, har skiftet sin Fiat 500 ud med en Audi A3.
Foto: Gregers Tycho
Tina Moltke-Leth, nyt medlem af koncerndir­ektionen i den danske bilimportø­r Semler Gruppen, har skiftet sin Fiat 500 ud med en Audi A3. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark