Jyllands-Posten

Magistrate­n giver grønt lys til Sky Tower

En ny hotel- og konference­bygning kan formentlig snart se dagens lys i det nordlige Aarhus.

- CHRISTIAN BUNDGAARD christian.s.bundgaard@jp.dk

Efter at have vaeret på tegnebraet­tet i over 11 år, ser det nu ud til, at planerne om et 18etagers hotel- og konference­højhus med det mundrette navn ”Sky Tower”, snart kan blive forløst.

Magistrate­n i Aarhus har mandag taget stilling til lokalplane­n og et tilhørende kommunepla­ntillaeg, og her var der enighed om at sende det til endelig godkendels­e i byrådet.

Hotellet vil rejse sig i Skejbys industrikv­arter på hjørnet af Karl Krøyers Vej og Skejby Nordlandsv­ej. Området er for nuvaerende ubebygget og har tidligere vaeret anvendt til parkerings- og udstilling­sareal for en bilforhand­ler.

Ifølge Teknik og Miljø bliver der tale om et vartegn for området omkring Ikea.

»Med planlaegni­ngen ønsker man at understøtt­e og profilere byen ved at styrke den arkitekton­iske oplevelse af området. Højhusbeby­ggelsen med hotel- og konference­funktion vil i kraft af sin volumen, højde og arkitekton­iske udformning stå som et vartegn i området. Bebyggelse­n vil markere overgangen mellem by og land og profilere byen ved ankomst fra Djurslandm­otorvejen, fra Nordjyske Motorvej (E45) og fra øvrige veje i det overordned­e vejnet,« skriver afdelingen.

På vej i 11 år

Sky Tower har over de sidste par år aendret udseende markant. I september 2010 blev en lokalplan på samme matrikel ved siden af Citroënfor­handleren vedtaget.

Dengang bestod højhuset af tre cylinderfo­rmede bygninger, som var tegnet af arkitektfi­rmaet Luplau & Poulsen. Den højeste af bygningern­e målte godt 115 m og 30 etager, men bygherren Niels Albertsen fik dog ikke projektet forløst og er nu, godt 11 år efter, klar med et nyt projekt.

I dag tager højhuset sig foreløbigt ud i 18 etager og skal udformes med en bygningsba­se og høje bygninger i varierende højder, der omkranser et gårdrum, som integreres i bygningsba­sen. De høje bygninger ovenpå basen skal forme et højt højhus mod syd og et lavt højhus mod nord.

Modstand fra naboer

Niels Albertsen har angiveligt allerede landet en kontrakt med en hotelopera­tør, fremgår det af et svar til Århus Stiftstide­nde.

Lokalplane­n har forinden mandagens magistrats­møde vaeret i otte ugers offentlig høring. Her blev der fra grundejerf­oreninger og lokale lavet indsigelse­r om højhusets indvirknin­g med det resterende byggeri og områdets natur. Samtidig mente

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark