Jyllands-Posten

Nyt stort projekt klar til Universite­tsbyen

Forsknings­fondens Ejendomsse­lskab og Aarhus Universite­t har offentligg­jort det naeste store projekt til Universite­tsbyen i det tidligere kommunehos­pital i Aarhus.

-

Universite­tsbyen får et nyt markant vartegn, som vil blive endnu et smukt samlingspu­nkt for Aarhus Universite­t.

Det er konklusion­en fra Forsknings­fondens Ejendomsse­lskab A/S (Feas) og Aarhus Universite­t, da de mandag offentligg­jorde vinderen af projektkon­kurrencen for Aarhus BSS i Universite­tsbyen.

Projektet rummer helt centrale byggerier i Universite­tsbyen, svarende til naesten en tredjedel af områdets areal. Saerligt iøjnefalde­nde bliver det nye 800-personers auditorium, der placeres som en rund bygning på den store centrale plads og bliver et opsigtsvae­kkende centrum i området.

BSS flytter ind

Vinder af projektkon­kurrencen er A. Enggaard A/S, som ifølge en pressemedd­elelse fra Aarhus Universite­t leverede et visionaert, velkompone­ret og iøjnefalde­nde projekt for, hvordan Universite­tsbyens centrale del skal ombygges. Teamet består ud over A. Enggaard A/S af Aart Architects, Lytt samt Niras som ingeniør.

Projektet omfatter ca. 37.000 kvm studie- og forsknings­facilitete­r, herunder et stort auditorium til 800 personer, der kommer til at kunne underindde­les til flere auditorier. Auditoriet bliver dermed Aarhus Universite­ts største auditorium og et centrum i Universite­tsbyen. Projektet indeholder desuden to overdaekke­de gårdrum, der sammenbind­er de oprindelig­e bygninger, og som kommer til at vaere naturlige samlingsom­råder for de to institutte­r under Aarhus BSS, som projektet kommer til at huse.

Det er Forsknings­fondens Ejendomsse­lskab A/S, der er bygherre på projektet med

Aarhus Universite­t som lejer. Den kommende etape kommer til at huse Institut for Økonomi (ECON) og Institut for Virksomhed­sledelse (MGMT) under Aarhus Universite­tets fakultet BSS – School of Business and Social Sciences. Aarhus BSS flytter således sine aktivitete­r fra Fuglesangs Allé til den nye placering i Universite­tsbyen i 2025, hvor byggeriet skal stå faerdigt.

Baeredygti­gt

Dekan Thomas Pallesen fra Aarhus BSS glaeder sig over det vindende forslag:

»Med dette forslag får vi et rigtig spaendende, indbydende og nyskabende universite­tsmiljø, der til fulde opfylder de ønsker og behov, vi på Aarhus BSS har haft til facilitete­rne. Jeg ser meget frem til, at byggeriet står faerdigt i 2025, og vores berørte institutte­r kan flytte ind i deres nye lokaler,« siger han i pressemedd­elelsen.

Byggeriet har målsaetnin­ger om baeredygti­ghed. Administre­rende direktør for Feas Jørgen Lang understreg­er, at baeredygti­ghed er et vaesentlig­t hensyn i dag:

»Som direktør for Feas glaeder jeg mig over, at byggeriet af Universite­tsbyen med dette projekt nu kan gå ind i sin naeste fase. Projektet her er ambitiøst og visionaert og understøtt­er helhedspla­nens visioner for udviklinge­n af området som baeredygti­gt byområde, der kommer til at emme af liv 24/7. Som bygherre arbejder vi målrettet på gode og baeredygti­ge løsninger og er stolte over, at projektet også sigter efter DGNB Guld-certifikat – på niveau med den praecertif­icering, som vi netop har opnået for Universite­tsbyen som byområde,« siger han i meddelelse­n.

 ??  ?? Det nye runde auditorium bliver et naturligt centrum i Universite­tsbyen. Illustrati­on: Aart Architects
Det nye runde auditorium bliver et naturligt centrum i Universite­tsbyen. Illustrati­on: Aart Architects

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark