Jyllands-Posten

Genåbning: Vandflysel­skab opererer på halv kraft

Nordic Seaplanes holder et vandfly i luften efter »fornuftig« genåbning

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Behovet for at komme hurtigt mellem Aarhus og København er der stadig. Nordic Seaplanes genoptog efter flere måneders nedlukning flyvningen efter påske, og efter nogle prøvedage har direktør og kaptajn i Nordic Seaplanes besluttet at fortsaette med de to daglige returflyvn­inger.

»Det er gået overrasken­de godt. Egentlig havde jeg taenkt, at vi prøvede i tre dage, og så måtte vi se, om vi skulle fortsaette. Men det skal vi helt klart,« siger Lasse Rungholm.

Nordic Seaplanes flyver efter en reduceret fartplan med en tidlig morgenafga­ng kl. 7 fra Aarhus og retur fra København kl. 8.15 samt en eftermidda­gsafgang kl. 16 fra Aarhus med returflyvn­ing kl. 17.15.

Passagerbe­laegningen på afgangene svinger ifølge direktøren mellem 40 og 60 pct. – eller i gennemsnit ca. 5 passagerer per afgang.

Kun én besaetning

»Det er ikke supertal som før corona, men nok til, at vi får nogle tiltraengt­e penge i kassen,« fortaeller Lasse Rungholm med henvisning til, at Nordic Seaplanes har vaeret hårdt ramt af nedlukning­en og gav underskud i 2020.

»Vi har indrettet fartplanen efter, at vi kan nøjes med én besaetning om dagen. Resten er sendt hjem.«

Nordic Seaplanes investered­e sidste år i et ekstra vandfly, der lige nu står i en hangar i Billund Lufthavn. Det ekstra fly skal senere indgå i rutefarten, så der er et tidligt morgenfly og et senere aftenfly fra både Aarhus og København.

Samtidig giver fly nummer to det ekstra overskud, som gør det muligt at etablere en ny rute – og at bruge et fly til chartertra­fik.

Det er også planen at genoptage rundflyvni­nger til sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark