Jyllands-Posten

Et østjysk trafik-hurra

Elektrific­eringen af jernbanene­ttet vil fortsaette og vil sammen med indførslen af højhastigh­edstog forhåbentl­ig gøre os i stand til at nå målet om en times transport mellem Danmarks største byer.

- CAMILLA FABRICIUS medlem af Folketinge­t, Socialdemo­kratiet

Danmarks socialdemo­kratiske regering har netop offentligg­jort sit bud på en løsning på en del af de største trafikale problemer i Danmark, samtidig med at den påtager sig udfordring­en med at udvikle og fremtidssi­kre infrastruk­turen. Derfor er medierne i disse dage meget optagede af at udpege såkaldte vindere og tabere i “kampen” om motorvejen­e.

Her må Østjylland – sagt på jysk – siges at stå ganske godt med de bydende nødvendige udvidelser af Viborgvej

og E45. Så hurra for det.

Men samtidig ved de fleste af os godt, at udvidelser har det med hurtigt at blive fyldt op igen, og at det vaekstloko­motiv, som Aarhus udgør i Østjylland, har potentiale til hurtigt igen at presse E45 ud over dens ydeevne. Så mens her er tale om en vigtig aflastning på et stort trafikalt problem, så må vi lede efter løsningsmo­deller helt andre steder i regeringen­s plan for Danmarks fremtidige infrastruk­tur.

Fra august 2022 bliver det muligt at tage nattog til Bruxelles og til Hamborg, og det er kun begyndelse­n.

Den vigtigste nyhed er egentlig ikke en nyhed for mig, men kan vaere en kaerkommen lettelse for dem, der har vaeret i tvivl: Regeringen bakker fuldstaend­ig op om de indgåede forlig omkring Togfonden og bedre og billigere kollektiv trafik. Det vil sige, at visionen om at opgradere Danmarks offentlige transport på kvalitet, på pris og på grøn ansvarligh­ed stadig er den styrende kraft i Socialdemo­kratiets plan for Danmarks infrastruk­tur.

Elektrific­eringen af jernbanene­ttet vil fortsaette og vil sammen med indførslen af højhastigh­edstog forhåbentl­ig gøre os i stand til at nå målet om en times transport mellem Danmarks største byer. Sammen med en maerkbar saenkning af billetpris­erne vil det gøre størstedel­en af “billigbuss­erne” mindre rentable og dermed mindske belastning­en på de danske veje.

Samtidig vil regeringen saette gang i arbejdet med tunnelen under Marselis Boulevard, der har vaeret så laenge undervejs. Med mine lokale briller er det en fantastisk beslutning, der vil mindske presset fra den tunge trafik til og fra Aarhus Havn i den indre by, ligesom den vil mindske forurening­en, der jo fortsaette­r, selvom trafikken går i stå. Hvis jeg traeder et skridt tilbage og ser på

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark