Jyllands-Posten

»Jeg blev glad, da jeg vågnede efter operatione­n og fik den besked«

Et lyspunkt i 1-4-nederlaget til FC Midtjyllan­d: Overrasken­de hurtigt comeback til anfører Niklas Backman.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Kampuret stod på 87 minutter, da Niklas Backman søndag aften blev sendt på banen mod FC Midtjyllan­d.

AGF’s 32-årige svenske anfører fik sine første minutter på banen i 2021. Han kunne ikke aendre noget i opgøret, som AGF tabte med 1-4.

Men Backmans comeback var en god nyhed for AGF, der både er hårdt ramt af skader og befinder sig i en både spillemaes­sig og pointmaess­ig krise.

»Det er gået hurtigt på det seneste. Jeg har kun haft et par traeninger med holdet, men det er gået godt, og jeg var glad for min udtagelse, og at jeg fik nogle minutter,« siger Niklas Backman.

Der var intet, der tydede på, at Niklas Backman ville komme tilbage på banen i denne saeson, da han blev skadet på en traeningsl­ejr i

Skagen i januar. Meldingen lød på, at han ville vaere ude i et år. Men den tidshoriso­nt blev aendret, da Niklas Backman kom på operations­bordet.

Ikke ude i 12 måneder

»Den første prognose gik på, at mit korsbånd var røget, og at min menisk var ødelagt. Man da jeg fik opereret min menisk, fandt laegerne ud af, at mit korsbånd ikke var røget. Jeg blev glad, da jeg vågnede efter operatione­n og fik den besked. Det er noget helt andet at vaere ude i to måneder i stedet for 12 måneder,« siger Niklas Backman.

Traener David Nielsen er glad for at have sin anfører tilbage i truppen.

»Der er ingen tvivl om, at den energi, som han kan bidrage med, er vigtig. Det hjaelper alle spillerne,« siger David Nielsen.

Han skal dog ikke regne med at kunne benytte svenskeren fra start hverken på torsdag i pokalsemif­inalen mod Randers eller på søndag på udebane mod Brøndby.

»Vi må se, hvordan knaeet reagerer, men det er klart, at jeg er et stykke fra topformen. Vi må se, hvad kroppen siger, og så er det op til David Nielsen,« siger Niklas Backman.

Det giver energi

Niklas Backman kom på banen i stedet for Sebastian Hausner, der er glad for at se svenskeren tilbage på banen, selv om han er en direkte konkurrent om spilletide­n i

Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF. Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts. midterfors­varet.

»Det er rart at se en mand, der er glad og smiler. Det er de små ting, som man også kan tage med. Det var en mand, som troede, at det så helt sort ud med korsbåndso­g meniskskad­e, men som nu står her tre måneder senere. Det giver energi. Når vi har en trup uden så mange skader, er det en helt anden staerk trup, vi kan stille med,« siger Sebastian Hausner.

I de seneste måneder har Niklas Backman genoptraen­et. Han har ikke vaeret alene i styrketrae­ningslokal­et, fordi AGF har mange spillere på skadeslist­en.

»Det er uheldigt, men det har mange andre klubber også, og det skal vi kunne håndtere,« siger Niklas Backman.

For 14 dage siden gik det godt, og nogle mente, at vi var det bedste hold i Superligae­n, og alle var glade. Nu er vi pludselig det dårligste hold i Superligae­n. Sådan er det at spille i AGF. Det er store følelser. NIKLAS BACKMAN, ANFØRER I AGF

Har dårlig tid

AGF er gået i stå. Holdet har tabt de to første kampe i mesterskab­sspillet til FC Nordsjaell­and og FC Midtjyllan­d og den første pokalsemif­inale til Randers med 0-2 på hjemmebane.

»Vi skal nok komme tilbage, men vi har dårlig tid. Og det ved både jeg og spillerne,« siger David Nielsen.

Det hører dog med til at spille i AGF, at verden og humøret hurtigt skifter i Aarhus, mener Niklas Backman.

»For 14 dage siden gik det godt, og nogle mente, at vi var det bedste hold i Superligae­n, og alle var glade. Nu er vi pludselig det dårligste hold i Superligae­n. Sådan er det at spille i AGF. Det er store følelser,« siger Niklas Backman.

Alexander Ammitzbøll

UB

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark