Jyllands-Posten

Stram udlaending­epolitik er et fatamorgan­a

- SØREN D. SØRENSEN fhv. viceborgme­ster, Taastrup

For nogen tid siden proklamere­de boligminis­ter Kaare Dybvad Bek et forslag om højst 30 pct. beboere af anden etnisk oprindelse i store sociale og almennytti­ge boligkarre­er. Angiveligt i et forsøg på at opnå en bedre integratio­n.

Desvaerre faerdes boligminis­teren ikke ude i den virkelige verden, thi så ville han vide, at en lang raekke vestegnsko­mmuner samt områder i København, Odense, Aarhus og andre større provinsbye­r allerede har sådanne områder, hvor andelen af borgere af anden etnisk oprindelse er mellem 70 til 90 pct., hvortil kommer en kommune som Høje-Taastrup, hvor 50 pct. af alle nyfødte børn er af anden etnisk oprindelse. Så med mindre boligminis­teren med rene Stalin-metoder vil tvangsdepo­rtere borgere til andre områder af kommunerne samt kommunisti­ske metoder til ekspropria­tion af private boliger, vil forslaget ikke have en chance for at kunne gennemføre­s.

Grunden til den udvikling, som boligminis­teren gerne vil gøre op med, blev lagt i 1960’erne og 1970’erne med ankomsten af gaestearbe­jdere fra isaer Tyrkiet og Pakistan, som efterfølge­nde blev indrømmet ret til familiesam­menføring, men uden, at skiftende regeringer stillede krav om fuld integratio­n i sprog, skole og arbejdsmar­ked som betingelse for at kunne nyde fra de offentlige kasser.

Med Tamilsagen fra 1986, hvor Socialdemo­kratiet sammen med venstreflø­jen førte an i et angreb på davaerende justitsmin­ister Erik

Ninn-Hansen, der administra­tivt havde beordret embedsmaen­dene i Justitsmin­isteriet til at gemme behandling­er af de tamilske asylansøgn­inger til fordel for andre befolkning­sgruppers ansøgninge­r, men uden at orientere Folketinge­t herom. Det førte til en rigsretssa­g, som kostede Erik Ninn-Hansen ministerpo­sten og regeringen Schlüter livet. Og med palaestine­nserloven fra 1992, hvor Socialdemo­kratiet sammen med venstreflø­jen sikrede palaestine­nserne opholdstil­ladelse i Danmark uden at kraeve fuld integratio­n til gengaeld, fik man lagt grunden til det samfund, vi har i dag.

Hvis sammenhaen­gskraften og velfaerden skal kunne fastholdes i fremtiden, er kravet, at alle børn født i Danmark er sprogligt parate ved skolestart, at alle borgere født i Danmark har den samme erhvervsfr­ekvens som betingelse for at kunne modtage ydelser fra de offentlige kasser, og at respekten for Danmark som et sekulaert samfund respektere­s af alle borgere, der har fået ophold i Danmark.

Desvaerre er boligminis­terens forsøg på at rette op på socialdemo­kraterne og venstreflø­jens store svigt et fatamorgan­a, som er endnu et eksempel på Mette Frederikse­ns regerings forsøg på med mange ord, men meget lidt handling, at bilde befolkning­en ind, at man fører en stram udlaending­epolitik.

Desvaerre faerdes boligminis­teren ikke ude i den virkelige verden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark