Jyllands-Posten

Superliga med tilskuere i april?

Tilskuere på stadion indgår konkret i forhandlin­gerne om genåbning, siger kulturmini­steren.

-

Tilskuere på de danske fodboldsta­dioner kan muligvis blive en realitet allerede i den kommende genåbnings­fase, der starter 21. april.

Det sagde kulturmini­ster Joy Mogensen (S) onsdag på et samråd om udendørs sportsbegi­venheder.

»Det indgår helt konkret i de forhandlin­ger med partierne, som jo kommer til at ske løbende nu på baggrund af den her rammeaftal­e om genåbning. Men jeg kan jo ikke sige, hvad vi kan opnå politisk enighed om i forhold til genåbning fra 21. april,« sagde hun på samrådet.

Selv om naeste genåbnings­fase indtraeder den 21. april, er det ikke sikkert, at det lige er fra den dato, at tilskuerne igen må strømme ind på stadionern­e, hvis det skulle blive vedtaget.

Regeringen har nedsat en ekspertgru­ppe, der arbejder på en genåbnings­plan for udendørs sportsbegi­venheder. Her har blandt andet Divisionsf­oreningen deltaget på et møde.

Samtidig laener gruppen sig op af de erfaringer, man tidligere har gjort sig i Superligae­n - bl.a. under den såkaldte superligao­rdning.

Succes i Superligae­n

»Det var en succes, da vi sidste år åbnede for tilskuere i Superligae­n. Smittesitu­ationen gjorde desvaerre, at vi var nødt til at lukke ned igen. Men vi er nu et sted, hvor vi kan tillade os at se på det igen. »Superligao­rdningen er anerkendt som en rigtig god ordning, som det er vaerd at hente erfaringer fra,« sagde ministeren.

Hun vil indkalde partierne til yderligere drøftelser, når ekspertgru­ppen har fremlagt sin rapport.

Men det er ikke hurtigt nok, mener idraetsord­fører i Venstre, Stén Knuth.

»Det er lidt på månen med den her ekspertgru­ppe, for vi har jo set modellen folde sig ud, og den ordning var uden større risiko for smitte og smittespre­dning.«

»På mange områder synes jeg, at det er utilfredss­tillende for det her område, at vi ikke er kommet videre, end vi er, fordi smittetall­ene siger, at vi godt kunne vaere nået meget laenger,« sagde han på samrådet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark