Jyllands-Posten

Glade chartersel­skaber:

Sommerferi­en er årets vigtigste periode for charterbra­nchen. Nu kan rejseselsk­aberne begyndte at saelge rejser til de populaere destinatio­ner, og telefonern­e har glødet med rejselystn­e danskere.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Endelig er der kommet nogle datoer for åbningen af graenserne, som rejsebranc­hen har sukket efter. Og udsigten til lempelser af rejserestr­iktionerne har straks sat gang i salget.

»Telefonern­e har glødet siden i morges. Mange kunder har købt en rejse, fordi de føler sig sikre på at kunne komme afsted. Samtidig har der vaeret masser af spørgsmål. Det viser, at der er en meget stor rejselyst,« siger Jan Vendelbo, adm. direktør i Spies.

Travlheden har sat ind

Også hos Bravo Tours har der vaeret en usaedvanli­g travlhed.

»Vi har solgt godt og fået vanvittigt mange spørgsmål. Den store forskel er, at nu bestiller kunderne rejser i juni og isaer i juli, mens de tidligere bookede laengere frem i tiden,« siger Peder Hornshøj, adm. direktør i Bravo Tours.

Rejsebranc­hen havde håbet, at det ville vaere muligt at rejse mere frit fra midten af maj. Men isaer blandt chartersel­skaberne er der tilfredshe­d med, at der åbnes for rejser med coronapas fra 26. juni. Det betyder nemlig, at danskerne kan forvente at kunne flyve sydpå i skolernes sommerferi­e, som er den suveraent vigtigste saeson for branchen.

Et år med tvangslukn­ing

»Mange rejsende har vaeret i tvivl om, hvorvidt de kunne planlaegge og booke deres sommerferi­e til sydens sol. Graenseåbn­ingsaftale­n betyder, at man til sommer med et coronapas kan rejse til en raekke populaere rejsemål i Europa. Det har både branchen og rigtigt mange danskere set frem til. Så det er vi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark