Jyllands-Posten

Tryk på billetsalg­et hos SAS

Der er øget travlhed hos SAS, der planlaegge­r 60 ruter ud af Danmark hen over sommeren. Selskabet forventer dog kun at nå 50 pct. af kapacitete­n, men er klar til at øge, hvis behovet er der.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

SAS har allerede maerket en markant vaekst i antallet af bookinger, og det skandinavi­ske flyselskab er godt tilfreds med, at der er vedtaget en plan for åbningen af graenserne, så det igen bliver muligt at rejse.

SAS forventer en betydelig vaekst i antallet af ferierejse­r hen over sommeren. Selskabet tror også på, at erhvervsli­vet igen vil rejse ud i verden, fordi det er muligt.

»Der er et ophobet behov blandt danskerne for at rejse, og vi har i den seneste tid set en øget interesse både i form af flere bookinger og flere søgninger efter rejser. I dag har der vaeret ekstra tryk på aktivitete­n, og der er bestilt mange rejser online,« siger Alexandra Kaoukji, pressechef i SAS.

Hun fremhaever, at SAS ser vaeldig positivt på, at der nu er en plan for genåbning af rejser ud af og ind til Danmark.

Pressechef­en forventer også, at der vil blive øget efterspørg­sel efter rejser i efterårsfe­rie og vinterferi­e, fordi danskerne ikke har kunnet rejse i disse perioder.

Stort sommerprog­ram

Det er først og fremmest ferierejse­r, som SAS ser øget interesse for. Selskabet har et stort sommerprog­ram til landene omkring Middelhave­t, som det efter planen bliver muligt at rejse til fra 26. juni.

Men selskabet maerker også større efterspørg­sel fra erhvervsli­vet.

»Genåbninge­n falder sammen med sommermåne­derne, så her vil effekten vaere stor. Men vi ser også et stort behov hos virksomhed­erne for igen at komme ud at rejse,« siger Alexandra Kaoukji.

SAS har i planlaegni­ngen kalkuleret med en øget kapacitet i slutningen af sommeren, og det passer med det trafikprog­ram, som selskabet har planlagt.

»Det betyder, at vi kan holde os til planen. I takt med at vaccinatio­nerne rulles ud, og smittetryk­ket mindskes, vil efterspørg­slen langsomt, men sikkert, blive øget.«

Ifølge Alexandra Kaoukji venter SAS, at kapacitete­n i anden halvdel af sommeren vil vaere på 50 pct. af niveauet fra 2019 før coronakris­en.

»Det er utrolig svaert at forudsige efterspørg­slen. Ingen vil blive mere glade end os, hvis vi kan øge mere, og vi er klar til at tilpasse kapacitete­n,« siger Alexandra Kaoukji.

SAS har i sommeren et trafikprog­ram med 180 direkte ruter. Fra Københavns Lufthavn er der planlagt 60 ruter, som fordeler sig på tre indenrigsr­uter, ni skandinavi­ske ruter inklusive Faerøerne, 41 ruter til destinatio­ner i Europa samt syv interkonti­nentale ruter. SAS vil også flyve fra Aarhus Lufthavn til Nice, Mallorca og Split.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark