Jyllands-Posten

Sommeren er reddet

-

glade for,« siger Henrik Specht, direktør i Rejsearran­gører i Danmark, RID.

Åbningen af graenserne kommer, efter et år hvor charterbra­nchen bortset fra et par måneder reelt har vaeret tvangslukk­et. Nu er der kommet klarhed om rejsemulig­hederne, så danskerne kan planlaegge og bestille deres sommerferi­e.

»Vi er også glade for, at man allerede fra 1. maj kan rejse på ferie, hvis man er vaccineret. Og at det fra midten af maj bliver muligt at rejse på ferie til udlandet, uanset om man er vaccineret eller ej. Det kraever blot, at smittetall­ene på rejsemålet opfylder visse kriterier,« siger Henrik Specht.

Han henviser til de såkaldte incidensta­l, som angiver smittetryk­ket i et land eller en region. Fra 14. maj vil man tillade rejser til områder med et incidensta­l på 50 pr. 100.000 indbyggere. Det er haevet fra 20, som var tallet for et år siden.

Ifølge Spies, der er Danmarks største rejseskab, gør det en verden til forskel. Det betyder nemlig, at flere af de populaere destinatio­ner langs Middelhave­t forventeli­gt vil ligge under graensen og dermed er mulige rejsemål.

»Det var vaeldigt vigtigt for os, at graensen blev haevet. Ellers så det lidt svaert ud at få forretning­en i gang,« siger Jan Vendelbo.

Spies oplevede allerede i sidste uge en stigende efterspørg­sel, og man vil justere programmet efter efterspørg­slen og muligheder­ne. Selskabet fremhaever dog, at det ikke bliver en normal sommer.

»Vi håber at kunne saelge 60 pct. af det antal rejser, vi solgte før coronakris­en,« siger Jan Vendelbo.

Hos Danmarks Rejseburea­u Forening, DRF, er man mere forbeholde­n i forhold til aftalen om graenseåbn­ing.

»Det er ikke det, vi havde håbet på. Vi ved endnu ikke, hvor mange lande og regioner det bliver muligt at rejse til fra midten af maj, så vi har ikke armene i vejret,« siger Lars Thykier, direktør i DRF.

Han tilføjer, at der fortsat vil vaere krav om isolation efter rejser til en raekke lande og regioner, og det vil blokere for rejselyste­n.

Lars Thykier understreg­er, at rejsebranc­hen også mangler svar på, hvad der skal gaelde for rejser til destinatio­ner uden for EU.

Graenseåbn­ingsaftale­n betyder, at man til sommer med et coronapas kan rejse til en raekke populaere rejsemål i Europa. HENRIK SPECHT, DIREKTØR, REJSEARRAN­GØRER I DANMARK, RID

 ??  ?? SAS forventer, at skyerne letter, og der bliver solgt langt flere rejser i den kommende sommer. Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto
SAS forventer, at skyerne letter, og der bliver solgt langt flere rejser i den kommende sommer. Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark