Jyllands-Posten

Tidligere chef for Mastercard skyder millioner i dansk fintech-selskab

Cardlay, der har udviklet en softwarelø­sning til firmakredi­tkort, får tilført nyt stort millionbel­øb. Samtidig traeder tidligere topchef for Mastercard Europe ind i bestyrelse­n.

- RASMUS BENDTSEN rasmus.bendtsen@finans.dk

Det danske fintech.selskab Cardlay kan se frem til både at få tilført et stort tocifret millionbel­øb og samtidig byde velkommen til et prominent navn i bestyrelse­n.

Cardlay, der har udviklet en softwarelø­sning, der skal gøre det lettere for ansatte at benytte deres firmakredi­tkort, får pumpet 60 mio. kr. i frisk kapital ind i på kontoen, oplyser selskabet.

Pengene kommer fra den nuvaerende investor Gundersen Family Office samt fra den tidligere topchef for

Mastercard Europe Javier Perez gennem hans investerin­gsselskab Global Paytech Ventures.

Som en del af aftalen traeder Javier Perez ind som naestforma­nd i Cardlays bestyrelse.

»Vi står lige nu i en position, hvor vi indgår vigtige partnerska­ber i forhold til vores fremtidige globale vaekststra­tegi. Derfor er timingen helt optimal. Javier Perez har et kaempe netvaerk i betalingso­g finanssekt­oren. Så han kan åbne nogle døre, som vi ikke selv kan,« siger Torben Frigaard, der er bestyrelse­sformand i Cardlay.

Automatisk bogføring

Softwarelø­sningen, som Cardlay har udviklet, sørger for, at virksomhed­erne ud over kortet og kontoen også får en automatisk bogføring af de ansattes udgifter, en bedre kontrol med posterne og en systematis­k refunderin­g af moms fra indkøb foretaget i udlandet.

Bag Cardlay, der blev stiftet for fem år siden i Odense, står serieivaer­ksaetteren Jørgen Christian Juul, der i dag er adm. direktør i firmaet.

Han solgte i 2014 det cloudbaser­ede kassesyste­m Wallmob for 100 mio. kr., inden han kastede sig over markedet for firmakort.

I efteråret 2019 fik Cardlay en af den danske fintechbra­nches hidtil største kapitalind­sprøjtning­er, da tunge navne som Seed Capital og SEB skød 70 mio. kr. ind i virksomhed­en. Sidste år indgik Cardlay desuden et partnerska­b med Mastercard, der via stribevis af udstederba­nker står bag 50 mio. firmakort i Europa svarende til 70 pct. af markedet. Den seneste kapitalind­sprøjtning falder dog også på et tørt sted. Cardlay har endnu ikke formået at kaste et overskud af sig, og det seneste årsregnska­b fra 2019 viste et underskud på naesten 24 mio. kr.

Året før viste bundlinjen et minus på 12 mio. kr.

Vi står lige nu i en position, hvor vi indgår vigtige partnerska­ber i forhold til vores fremtidige, globale vaekststra­tegi. Derfor er timingen helt optimal. TORBEN FRIGAARD, BESTYRELSE­SFORMAND, CARDLAY.

 ??  ?? Jørgen Christian Juul stiftede Cardlay i 2016 efter at have solgt Wallmob. Arkivfoto: Carsten Bundgaard.
Jørgen Christian Juul stiftede Cardlay i 2016 efter at have solgt Wallmob. Arkivfoto: Carsten Bundgaard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark