Jyllands-Posten

Ny strategi for life science gavner hele Danmark

Vi ved, at de politiske ambitioner er store. Nu skal der fut under de konkrete planer. Vi glaeder os til at vaere med.

- BRIAN MIKKELSEN adm. direktør i Dansk Erhverv

I denne uge ventes regeringen at lancere en ny life science-strategi. Den er lige så ventet, som den er vigtig og nødvendig. For life science er en sand søjle i forhold til at holde dansk erhvervsli­v og dermed det danske samfund oppe.

Coronakris­en har vist, at life science-branchen er enormt konjunktur­staerk, og dermed er en ambitiøs strategi både en investerin­g i vores faelles sundhed og vores velstand som samfund på sigt. En analyse fra Dansk Erhverv viser, at branchens eksport rundede 151 mia. kr. sidste år, svarende til 22 pct. af al vareekspor­t, og at den kan nå et niveau på ca. 345 mia. kr. i 2030, hvis vi fastholder den flotte vaekst.

Det er nu godt tre år siden, at jeg som erhvervsmi­nister lancerede den første life science-strategi. Siden da er der sket meget, og branchen fortsaette­r med at imponere. Den lever op til det høje ambitionsn­iveau fra den første strategi, og derfor skal vi fastholde fokus på gode rammevilkå­r og en ambitiøs politik på området, også i de kommende år.

Dansk Erhverv deler regeringen­s ambition om, at vi skal have en dansk life science-branche i verdenskla­sse, og den kommende strategi er et udtryk for, at regeringen anerkender betydninge­n af en staerk life science-branche for Danmark.

Vores ønsker til den nye strategi er derfor en langsigtet og samlet plan for området, som både rummer ambitioner for life science som dansk eksporteve­ntyr, ved bl.a. at styrke Danmark som hjemmemark­ed og en styrket eksportfre­mmeindsats men også via mere offentligt-privat-samarbejde, bedre brug af sundhedsda­ta og styrket klinisk forskning.

Danmark skal vaere et udstilling­svindue til resten af verden, og vi skal vaere i absolut internatio­nal topklasse, når det kommer til laegemidle­r, medicinsk udstyr og sundhedste­knologi.

Vi skal vise, hvad vi kan, og på den måde både vaere et staerkt hjemmemark­ed for vores store danske life science-virksomhed­er, samtidig med at vi skal tiltraekke investerin­ger og nye behandling­smulighede­r fra udlandet.

Den nye strategi er en vigtig mursten i fundamente­t, der skal sikre, at vi også i fremtiden har en life science-branche i verdenskla­sse. Naeste mursten er en kommende sundhedsaf­tale, som regeringen forventes at indlede forhandlin­ger om i år, samt en kronikerpl­an, en folkesundh­edslov, og andre konkrete politiske initiative­r, der tilsammen både skal styrke vores faelles sundhed og vores styrkeposi­tion inden for området.

Life science-branchen vil gerne gå forrest, når det kommer til grøn omstilling, innovation og et baeredygti­gt, fremtidssi­kret sundhedsva­esen.

Vi skal satse på verdens bedste behandling for patientern­e og verdens bedste betingelse­r for virksomhed­erne. Vi ved, at de politiske ambitioner er store. Nu skal der fut under de konkrete planer. Vi glaeder os til at vaere med.

Life science-branchen vil gerne gå forrest, når det kommer til grøn omstilling,

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark