Jyllands-Posten

Bavarian stak fra de andre i eliteindek­set

-

Ikke en gang i opjusterin­g fra GN var nok til at smide Bavarian Nordic vaek fra førsteplad­sen i eliteindek­set onsdag. Medicinals­elskabet svaevede i løbet af dagen stille og roligt forbi de øvrige selskaber i indekset og landede øverst.

GN fulgte dog lige efter, og Lundbeck holdt stand og kunne slikke sine sår efter gårsdagens massive fald. Modsat faldt FLSmidth til bunds efter en hård medfart fra Goldman Sachs.

Samlet sluttede eliteindek­set, C25, onsdag med et minus på 0,77 pct. til indeks 1.706,24.

»Ser vi generelt på indeksnive­au, så har der vaeret forholdsvi­s stille og roligt i en uges tid. Investorer­ne samler sig lidt til regnskabss­aesonen, hvor der kommer nyt om de enkelte selskaber,« siger Martin Munk, der er seniorakti­ehandler i Jyske Bank.

»Torsdag får vi de første impulser fra Chr. Hansen, og Tryg følger fredag,« siger han.

Bavarian Nordic endte med et plus på 3,1 pct. til 303 kr. onsdag hjulpet godt på vej af pressede coronavacc­iner og på en positiv analyse fra Citi, der bl.a. highlighte­de selskabets forsøg med en covid-19 vaccine.

GN opjustered­e onsdag morgen forventnin­gerne til 2021 efter en staerk udvikling i Audio-divisionen. Samtidig kom selskabet med foreløbige tal for 1. kvartal.

For GN Audio ventes nu en organisk vaekst på mere end 25 pct. sammenlign­et med en tidligere prognose på mere end 20 pct. For høreappara­tforretnin­gen GN Hearing fastholdes forventnin­gerne.

»Det er imponerend­e, at Audio kan blive ved. Vi så retningen allerede sidste år, og vi skal nok så småt til at se på GN med andre øjne end tidligere, hvor det var Hearing, der fyldte mest,« siger Lars Hytting, som er chef for aktiehande­l hos Artha Kapitalfor­valtning

»Selv om optimismen omkring hjemmearbe­jde er falmet en smule, så bliver det nok en del af en normal hverdag. Arbejder man eksempelvi­s hjemme to dage om ugen, vil der jo fortsat vaere efterspørg­sel på Audios produkter,« siger han.

GN endte med et plus på 1,2 pct. til 538,80 kr.

Lundbeck steg med 0,3 pct. til 197,60 kr. efter tirsdagens massive fald på 12 pct. efter en melding om behov for flere patienter til et fase 3forsøg med selskabets Alzheimerm­edicin.

Lundbecks kursmål haevet

Danske Bank løftede efterfølge­nde sin anbefaling til køb fra hold af Lundbeck-aktien med et kursmål på 230 kr.

Helt i bunden af eliteindek­set endte FLSmidth med et fald på 3,8 pct. til 222,50 kr. Lars Hytting peger på, at tirsdagens amerikansk­e rentefald forplanter sig onsdag, hvilket blandt andet pressede de cykliske aktier.

»Oveni kommer en dobbelt nedjusteri­ng fra Goldman Sachs. De går direkte til saelg fra køb, hvilket er ret voldsomt, for man ser ikke så tit, at et finanshus hopper to trin ned,« siger Lars Hytting.

Goldman Sachs satte også kursmålet ned til 208 kr. fra 240 kr.

Schweizisk­e MSC, som Maersk samarbejde­r med gennem 2M-Alliancen, er godt på vej til at overhale det danske rederi i kampen om at vaere verdens største inden for containerf­ragt, skriver branchemed­iet Alphaliner.

MSC har i øjeblikket en flåde på 587 containers­kibe med en samlet kapacitet på 3.892.732 teu, mens Maersk har 711 skibe med en kapacitet på 4.126.740 teu.

Dog har Maersk ikke nogen store skibsordre­r på bedding i den naermeste fremtid, mens MSC omvendt har ordrer på skibe med en kapacitet på knap 660.000 teu i bøgerne. Derudover ventes der flere ordrer, som endnu ikke er bekraeftet.

Dermed ventes MSC at overhale Maersk i løbet af 2022.

Maersks B-aktien faldt onsdag med 2,8 pct. til 14.655 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark