Jyllands-Posten

Chef i KFI: »Det bedste er, når man bliver drillet af sine voksne børn«

Marie Scott Poulsen, der er uddelingsc­hef i KFI Erhvervsdr­ivende Fond, ville gerne have brugt mere tid på arbejdspla­dsen, da børnene var små.

- JETTE AAGAARD jette.aagaard@finans.dk

Marie Scott Poulsens største fortrydels­e er ikke, at hun arbejdede for meget, mens hun havde små børn. Nej, hun fortryder naermere, at hun ikke kunne blive lidt laengere på arbejde.

For der var så mange beslutning­er på arbejdet, som blev taget, efter dagens program var overstået, men et rigt og travlt familieliv med fire børn kraevede hendes tilstedeva­erelse.

Siden har uddelingsc­hefen måttet sande, at en langt større del af hendes identitet var bundet op på rollen som mor, end hun selv troede.

Marie Scott Poulsen, der er cand.mag. fra Københavns Universite­t, fik som 32-årig sin første lederstill­ing. Det var som kommunikat­ionschef i det davaerende Håndvaerks­rådet, erhvervsor­ganisation for de små erhvervsdr­ivende. Lederstill­ingen blev med hendes egne ord definerend­e for en karriere, hvor hun blev kommunikat­ionschef i FDB, der var foreningen bag detailkaed­en Coop, og derefter i Københavns Kommune, i Sampension og i C40 Cities Climate Leadership Group.

Med lederjobbe­ne kom forpligtel­ser, som indimellem karamboler­ede med et kraevende familieliv. Allerede som 23-årig fik Marie Scott Poulsen sit første barn, og ikke laenge efter mødte hun sin mand, der havde en lille søn. Hurtigt fik de to børn, så der inden laenge var fire børn under seks år.

Mildt kaotiske år

Først herefter begyndte hendes erhvervska­rriere.

»Det er en almindelig situation at opleve, at man går for tidligt fra arbejdet og kommer for sent hjem til familien. Derfor er årene i 30’erne mildt kaotiske,« siger hun.

Ved siden af ledelsesar­bejde og familieliv har hun skrevet fire bøger, heraf tre interviewb­øger med beretninge­r om sammenbrag­te familier, drenge og talent og en fagbog om lokal lobbyisme.

»Det bedste er, når der ligger et produkt. Det kan ikke blive mere konkret end en bog eller et barn. Det er enormt tiltraekke­nde.«

Marie Scott Poulsen har siden 2019 vaeret uddelingsc­hef i KFI Erhvervsdr­ivende Fond, som i 2020 delte 146 mio. kr. ud.

Pengene bliver uddelt med fokus på blandt andet at styrke købmanden som et omdrejning­spunkt i lokalsamfu­ndet, og købmaenden­e kan eksempelvi­s søge midler fra fonden for at give dem videre til lokale godgørende formål.

I august 2020 flyttede Marie Scott Poulsen og hendes mand fra Østerbro til en lejlighed i Københavns indre by. At bo midt i hovedstade­n er ifølge uddelingsc­hefen den ultimative modsaetnin­g til opvaeksten på Bornholm. Hun er meget optaget af bylivet med alle dets kulturtilb­ud og uventede inspiratio­n.

Til gengaeld kan Marie Scott Poulsen ikke fordrage sommerhuso­mråder:

»Jeg befinder mig allerbedst ved at gå rundt i en storby, til gengaeld aner jeg ikke, hvad jeg skal tage mig til i et sommerhuso­mråde.«

Man kan blive overrasket

Marie Scott Poulsen så frem til, at børnene flyttede hjemmefra, og at hun ville få mere tid til at vaere sammen med sin mand og til at laese skønlitter­atur, spise ude, gå på gallerier og på andre måder nyde de ekstra timers frihed.

»Derfor kom det meget bag på mig, at jeg reagerede voldsomt på, at børnene flyttede,« siger hun.

»Der blev så tomt. Jeg har aldrig udelukkend­e haengt mig selv op på en stor mor-identitet, men man kan jo blive overrasket over sig selv.«

Hun kalder sine børn »en fantastisk kontroller­ende faktor« for jordforbin­delsen midt i et karrierera­es, fordi det er umuligt at vaere selvhøjtid­elig i børns selskab. Og sådan er det også, når de små størrelser bliver voksne:

»Det bedste er, når man bliver drillet af sine voksne børn. De ser lige igennem mig. Når jeg forsøger at vaere lidt formynderi­sk over for dem, så griner de og siger: Mor, nu har du TV-Avisenstem­men på.«

 ??  ?? Marie Scott Poulsen, som har skrevet flere bøger, har siden 2019 vaeret uddelingsc­hef i KFI Erhvervsdr­ivende Fond. Foto: KFI
Marie Scott Poulsen, som har skrevet flere bøger, har siden 2019 vaeret uddelingsc­hef i KFI Erhvervsdr­ivende Fond. Foto: KFI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark