Jyllands-Posten

På eventyr i nationalpa­rken

-

Fra lørdag den 17. april 2021 er det muligt at tage på eventyr med appen Naturevent­yr i Nationalpa­rk Mols Bjerge. Nationalpa­rken har sammen med Syddjurs Kommune netop indgået et samarbejde med holdet bag appen Naturevent­yr.

Mere end 40.000 børn og voksne har allerede vaeret ude på eventyr med appen Naturevent­yr, der indeholder eventyr designet som skattejagt­er i naturen. Eventyrene er målrettet familier med børn i alderen tre til ni år, og de gør det nemt og sjovt for børnefamil­ier at gå på opdagelse i naturen. Via kortet i appen går man fra

1

kapitel til kapitel, og undervejs bliver børnene inddraget i fortaellin­gen gennem spørgsmål og udfordring­er, de skal løse.

Eventyrene tager udgangspun­kt i de ting, som børnene kan opleve langs ruterne. Derfor har hvert område også sit helt eget unikke eventyr. Ved Kalø Slotsruin har en heks f.eks. slået sig ned på det smukke slot, og sidenhen har intet vaeret, som det plejer. Folk forsvinder, og der går rygter om, at de bliver forvandlet til køer. Her er børnene på eventyr med drengen Svend, for at finde ud af hvad heksen mon har gang i.

Naturevent­yr er udviklet i samarbejde med DGI, som har støttet projektet. Bag Naturevent­yr står fem børnefamil­ier, der arbejder for flere gode naturoplev­elser til børnefamil­ier over hele landet. Appen Naturevent­yr ligger gratis til både IOS og Android.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark