Jyllands-Posten

Fodbold og sommerfest i Musikhuspa­rken

-

Når Danmark spiller sin første kamp under EM i fodbold den 12. juni – mod Finland – bliver en folkefest i Musikhuspa­rken samtidig fløjtet i gang. Kampen vises på storskaerm, ligesom de fleste slutrundek­ampe i løbet af EM-perioden vil kunne opleves live på skaermen.

Samtidig saettes der gang i en lang raekke arrangemen­ter med initiative­t ”Aarhus Åbner Op”, som skal vaere med til at markere en genåbning af Aarhus. Det bliver en måned med fodboldfes­t, koncerter, comedy, underholdn­ing for børn og mange bud på mad og drikke fra Spiselauge­t. Det er Musikhuset, Train og Futurelive, der er gået sammen om at saette det hele i vaerk.

»Det er utrolig vigtigt for os, at vi formår at favne hele byen og alle aldersgrup­per. Det vil jo ikke vaere en genåbning, hvis ikke vi talte til alle aarhusiane­re, og derfor har vi sigtet efter at lave så bredt et program som muligt,« siger Kristian Gislason, der er direktør for Futurelive og initiativt­ager til ”Aarhus Åbner Op”.

Musikhuset og Train praesenter­er således en raekke udendørs sommerkonc­erter med danske og internatio­nale navne på en scene i parken. Der er desuden comedy, to open airfilmfre­mvisninger – den ene er Thomas Vinterberg­s prisbelønn­ede ”Druk” – besøg af Ramasjang-vaerter som Motor Mille og Hr. Skaeg samt børne-MGP. Man kan allerede nu købe billet til nogle af arrangemen­terne.

5

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark