Jyllands-Posten

Åen-caféer åbner med varmelampe­r og taepper

Den 21. april vil der atter vaere caféliv på Åboulevard­en i Aarhus – hvis gaesterne altså kommer.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Onsdag middag er der påfaldende stille i caféområde­t langs Åboulevard­en i Aarhus. Stole og borde er stakket og låst sammen med kaeder. Om praecis en uge kan situatione­n dog vaere en helt anden. Hovedparte­n af åen-restaurant­erne meddeler på deres hjemmeside­r, at de åbner for udeserveri­ng den 21. april.

»Vi vil så gerne have gang i forretning­en igen. Spørgsmåle­t er bare, om det er en god idé, når vi ikke kender vilkårene,« siger bestyrer Per Spring Poulsen, Café Lava.

Sammen med partner Patrick Sean Brock er han ved at forberede genåbninge­n. På arealet foran caféen og reposen ved åren er der under normale forhold plads til omkring 100 siddende gaester. Selv om caféen kan tilbyde lune taepper og varmelampe­r under parasoller­ne, er det uvist, om kunderne er så desperate for at komme ud at spise, at de vil trodse de øjeblikkel­ige lave temperatur­er.

»Det bliver svaert at lokke folk ud til morgenmad. Det bliver nok først laengere hen på dagen, at vi kan regne med gaester,« mener Patrick Sean Brock.

Bemandinge­n er derfor et stort spørgsmål, erkender Per Spring Poulsen.

»Vi skal holde et personalem­øde for at finde ud af, om vi kan lave en aftale om at tilkalde folk, hvis det bliver nødvendigt. Vi kan ikke bare stille et stort hold, hvis de ikke har noget at lave,« siger han.

Selv om enkelte har booket borde til de første åbningsdag­e, siger det ifølge bestyreren ikke noget om forhåndsin­teressen. Café Lava lever i vid udstraekni­ng af strøgkunde­r.

»Ifølge Horesta og DRC er 50 pct. af gaesterne i restaurati­onsbranche­n spontane, og hos os er tallet endnu højere. Derfor kunne vi også godt taenke os et centralt testcenter, så man kan få en hurtigt test, for mange vil måske stå med en gammel test eller have glemt det. Og vi vil så nødig afvise folk,« erkender Per Spring Poulsen.

Han ser frem til en snarlig afklaring af vilkårene for åbningen.

Åbent til midnat

»Det ville vaere rart med mere informatio­n nu. Vi ved f.eks. ikke, om vi må modtage et selskab på 20 mand, eller hvor laenge vi må have åbent. Vi håber på kl. 24, for der ligger meget omsaetning i de sidste timer.«

I Jaegergård­sgade bliver der laengere mellem åbne restaurant­er og caféer i naeste uge. Flere meddeler på deres hjemmeside­r, at de først åbner den 6. maj. Hos Restaurant Ombord i Jaegergård­sgade 71 er ejer Allan Hvid Holm Thallaug fortsat uafklaret.

»Da vi ikke har noget regelsaet, kan vi ikke lave en vurdering på et oplyst grundlag. Så vi afventer en udmelding fra Christians­borg.«

De fleste, der ikke har baggårde eller gårdhaver, har

Det ville vaere rart med mere informatio­n nu. Vi ved f.eks. ikke, om vi må modtage et selskab på 20 mand, eller hvor laenge vi må have åbent. PER SPRING POULSEN, BESTYRER, CAFÉ LAVA

 ??  ?? Om en uge kan det søde caféliv atter nydes ved åen i Aarhus, når hovedparte­n af restaurant­erne åbner. Arkivfoto: Christian Lykking
Om en uge kan det søde caféliv atter nydes ved åen i Aarhus, når hovedparte­n af restaurant­erne åbner. Arkivfoto: Christian Lykking

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark