Jyllands-Posten

Landbofore­ning klar med faelleshav­eprojekt

Djursland Landbofore­ning har sat gang i to nye faelleshav­eprojekter på Djursland. Landbofore­ningen ønsker med haverne at styrke forholdet mellem land og by.

-

»Hvad sker der, hvis man saetter en flok entusiasti­ske havefolk sammen med en landmand?« spørger Djurslands Landbofore­ning i en pressemedd­elelse.

Foreningen varsler i samme meddelelse, at man snart kan finde svaret i Følle på Djursland, hvor et nyt faelleshav­eprojekt har set dagens lys.

»Ideen bag Djursland Landbofore­nings faelleshav­eprojekter er at styrke lokalsamfu­ndets viden om landbrug og dyrkning samt udbrede ”jord til bord-konceptet”. Samtidig kan landmanden, som har afgivet jord til faelleshav­erne, bidrage med sin ekspertise og komme taettere på sine naboer,« forklarer Tina Drejer Maaberg, som er tovholder på faelleshav­erne og projektkoo­rdinator i Djursland Landbofore­ning.

»Det er et helt utroligt spaendende projekt, som vi håber på kommer til at styrke forholdet mellem landmanden og lokalsamfu­ndet mange år ud i fremtiden«, siger Tina Drejer Maaberg i pressemedd­elelsen.

Det grønne faellesska­b

Planteavls­afdelingen i Djursland Landbofore­ning hjalp Tina Drejer Maaberg med at finde gode bud på landmaend, som ville gå ind i projektet. Samtidig indgik hun et samarbejde med Jytte Brokholm, som er 4H-konsulent og projektled­er på ”Faelleshav­er – Endnu flere 4H-Haver”.

»Jytte Brokholm har en masse erfaring i at drive 4Hfaelless­haver, som vi har rigtig god gavn af. Det er et godt samarbejde, som har hjulpet vores projekter godt på vej med en pose penge til hver. Midlerne til haveprojek­tet er bevilget af Nordea-fonden og Friluftsrå­det,« fortaeller Tina Drejer Maaberg.

Den første have ligger i Følle. Her er det Mikkel Juhl Nielsen, økologisk maelkeprod­ucent, der har afgivet jord til havefaelle­sskabet Pastinakke­n, som nu glaeder sig over endnu mere plads. De har allerede brugt de bevilgede penge på et stort bålsted, to shelters, et redskabssk­ur og nogle nye maskiner.

»Pastinakke­rne er vildt entusiasti­ske, og de er altså fantastisk­e at samarbejde med. De er allerede i fuld gang, og jeg ved, at de har planer om på et tidspunkt at invitere lokalsamfu­ndet på besøg,« siger Tina Drejer Maaberg.

Det andet faelleshav­eprojekt ligger i Norddjurs Kommune, men her er det praktiske endnu ikke helt på plads, så projektkoo­rdinatoren venter lidt med at løfte sløret for, hvor haven praecis ligger.

 ??  ?? Her ses tre Pastinakke­r, som er klar til at gå i gang med den nye faelleshav­e hos landmand Mikkel Juhl Nielsen i Følle ved Rønde. Foto: Djursland Landbofore­ning.
Her ses tre Pastinakke­r, som er klar til at gå i gang med den nye faelleshav­e hos landmand Mikkel Juhl Nielsen i Følle ved Rønde. Foto: Djursland Landbofore­ning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark