Jyllands-Posten

AGF-traener: »Vi er ikke i gang med at halshugge os selv oven på en svaer uge«

David Nielsen og hans AGF-hold skal i semifinale­n mod Randers forsøge at rejse sig efter tre nederlag. Bagud 0-2 er der et stykke vej til finalen.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Ude på traeningsb­anen blev Nicolai Poulsen forleden heglet igennem en serie øvelser. Midtbanesp­illeren har i de seneste uger stået ude med en skade, og tilsynelad­ende har han overstået det vaerste. Om den hårdføre oprydder bliver klar til torsdagens returkamp i pokalen, vil vise sig.

Hans aergerrigh­ed kunne AGF-traener David Nielsen snildt anvende, det samme gør sig gaeldende med Frederik Tingager, midterfors­varer, som er gået glip af de seneste triste AGF-opgør.

Tre nederlag på en uge har AGF raget til sig: FC Nordsjaell­and (0-2), FC Midtjyllan­d (1-4), midtimelle­m det måske vaerste af slagsen: 0-2 på egen bane mod Randers FC i den første pokalsemif­inale.

»Jeg kan se, at vi er på vej tilbage. Nu får vi spillere retur fra skader og karantaene­r. Nicolai Poulsen er i bedring, men nu må vi se,« siger David Nielsen.

Er I på vej ind i en laengere nedtur?

»Vi taenker altid bare på naeste kamp. Vi har spillet tre kampe på en uge, tre kampe, der ikke er faldet ud til vores fordel, og hvor vi ikke har vaeret tilfredse med det, vi har set. Men vi skal også passe på med, at vi ikke er en klub, der ikke kan tåle modgang overhovede­t. Vi har haft en periode, hvor det gik godt. Nogle gange kommer tingene til at vende forkert. Det har de gjort den seneste uge.«

Er I ramt på selvtillid­en?

»Når man ikke vinder, kan man blive ramt på selvtillid­en og den slags. Det skal vi arbejde med. Men jeg synes faktisk ikke, vi er ramt på selvtillid­en. Mere på praestatio­nerne. Der er en vej ud af dette her, og den finder vi.«

Men hvordan?

»Det må vi se, om jeg kan lykkes med. Det har jeg en god mening om, hvordan vi gør. Der vil altid komme perioder i en saeson, hvor man slider mere med det. Der er ingen tvivl om, at spillerne er vildt aergerrige. Vi har mistet nogle fine resultater i de sidste minutter mod både Randers FC og FC København, så kan man bande over, at vi har mistet point, men det nytter ikke at kigge tilbage på det. Vi skal sørge for, at vi er staerke til hver eneste kamp. Og det bliver vi.«

Handler Randers-kampen kun om at finde tilbage til en god indsats, og så er resultatet underordne­t?

»Uanset hvordan vi taenker, at resultatet skal vaere, skal vi bruge en god praestatio­n. Vi er ikke ude af pokalturne­ringen endnu. Når kampen er ovre, er der et hold, der er ude. Vi er bagud med to mål ved pausen, så der er et stykke arbejde foran os. Vi er ikke i gang med at halshugge os selv oven på en svaer uge,« slår han fast.

Den stabile faktor

På det aarhusians­ke holds midtbane har Patrick Olsen vaeret den mest stabile faktor i Nicolai Poulsens fravaer, hvor spillere som Bror Blume, Benjamin Hvidt og Albert Grønbaek på skift har assisteret ham. Patrick Olsen har både overtaget Nicolai Poulsens position, men har også spillet lidt laengere fremme som en af de såkaldte 8’ere. Han er overbevist om, at nedturen bliver vendt.

Bider det sig fast, så I får et elendigt slutspil?

»Nej, slet ikke. Vi har tabt to i ligaen og en pokalkamp. Det handler om, at vi skal rejse os. Vi skal vise, at vi virkelig

Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF. Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts. vil dette her. Der er så meget at spille om, og vi er heldige med, at semifinale­n er over to kampe. Nu får vi en chance mere. Og 0-2 er bestemt ikke umuligt, også selv om vi ikke har vundet over dem i fem år. Men den stime skal brydes på et tidspunkt, forhåbentl­ig torsdag,« siger han.

Normalt har Randers FC en virkelig staerk defensiv, men i weekenden lykkedes det boldsikre FC Nordsjaell­and at trille fire bolde i mål, mens Randers lavede tre.

Horsens lavede tre mål

Det var første gang siden juni 2020, at et hold lavede flere end tre mål på Cepheus Park. Da vandt AC Horsens 3-0.

»Randers FC har et godt hold. Men hvis vi får spillet rundt om dem, som FC Nordsjaell­and gjorde, kan det lade sig gøre at lave mål på dem. Vi håber, at Randers FC er lidt trykket efter at have indkassere­t fire mål. Vi har selv stået med B93, hvor vi var foran 3-1, men så scorede de et hurtigt mål. Så sker der bare noget på et hold, det ved man,« siger Patrick Olsen.

Er I traette?

»Vi føler os ikke traette. Men vi har skiftet en del ud på holdet, og så mangler der måske lidt rytme. Det er naturligt. Hvis det var gået vores vej på det seneste, havde vi ikke talt om det. Når man har modgang, begynder man at tale om skader og sygdom og den slags.«

Nu får vi en chance mere. Og 0-2 er bestemt ikke umuligt, også selv om vi ikke har vundet over dem i fem år. PATRICK OLSEN, OPTIMISTIS­K AGF-SPILLER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark