Jyllands-Posten

Økolandman­d fandt vej til Folketinge­t

Søren Egge Rasmussen var en dygtig atletikudø­ver og arbejdede som murer og økologisk landmand, inden han i 2015 kom i Folketinge­t.

-

Han fik først i en relativt sen alder en fast plads i Folketinge­t for Enhedslist­en, men forinden havde han smagt på Christians­borg tre gange i kortere perioder som vikar.

Tidligere havde han i en årraekke haft saede i Aarhus Byråd, mens han sideløbend­e arbejdede som tømrer og senere økologisk landmand.

Søren Egge Rasmussen havde vaeret vidt omkring, inden han i 2015 blev valgt ind i Folketinge­t. Hans far var skovfoged, så han havde fra barnsben interessen for natur og miljø med sig.

Han havde også talent for atletik, og han var indehaver af flere danske ungdomsrek­order. Herunder på maratondis­tancen, som han i 1978 som 17-årig løb i tiden 2 timer, 37 minutter og 42 sekunder.

Efter at have taget studentere­ksamen fra Randers Statsskole i 1981 blev det dog tømrerfage­t, der fik taget i Søren Egge Rasmussen, og efter at have uddannet sig til tømrer arbejdede han i branchen i en del år.

Uddannet landmand

Lige før årtusindsk­iftet sadlede han om og gik i gang med uddannelse­n til økologisk landmand på Den Økologiske Landbrugss­kole i Vendsyssel.

Han arbejdede som økologisk landmand i en del år, hvor han også tog grønt bevis som driftslede­r på Den Økologiske Landbrugss­kole i Kalø. Siden 1996 har han boet i Andelssamf­undet i Hjortshøj nord for Aarhus, som er et økosamfund. Her har Søren Egge Rasmussen vaeret med til at bygge huse, ligesom han har arbejdet som økologisk landmand på deltid.

Han bor i et raekkehus i Andelssamf­undet, mens hans kaereste bor i huset ved siden af. Hans politiske karriere blev indledt med et engagement i fredsbevae­gelsen og med solidarite­tssamarbej­de med Mellemamer­ika.

Søren Egge Rasmussen sad i byrådet i Aarhus fra 1994 til 2001, og i det første årti i dette årtusind havde han tre vikarperio­der i Folketinge­t af kort varighed.

De seneste seks år har han siddet i Folketinge­t, hvor han bl.a. er Enhedslist­ens boligordfø­rer, fødevareor­dfører og landbrugso­rdfører. Inden tiden i Folketinge­t var han i nogle år bestyrelse­sformand i energisels­kabet NRGi a.m.b.a. og i Havvind Århus Bugt A/S.

Søren Egge Rasmussen, MF (EL), Hjortshøj

 ??  ?? Søren Egge Rasmussen har de seneste seks år siddet i Folketinge­t for Enhedslist­en.
Søren Egge Rasmussen har de seneste seks år siddet i Folketinge­t for Enhedslist­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark